Напитките, които провокират целулита

4642
Напитките, които провокират целулита
Снимка: iStock

Няма жена, която да не се е плашила от целулита. Не са малко дамите, които държат на външния си вид и изпадат в паника, когато го видят по тялото си. Ето и напитките, които го предизвикват.

Бира

Както се знае, тя съдържа женския хормон естроген, който транспортира шлаката от жизненоважните органи до онези места, където продуктите на разпада са по-малко опасни. Именно и там се образува целулита.

Освен това, алкохолът изостря апетита и нищо чудно да хапнем нещо мазно за мезе. Резултатът от това обаче виждаме върху кожата си.

Шампанско

Това е доста калорична напитка. От него два сорта са за изключване – сладкото и шардоне. В тях се съдържат по 90 калории на 100 грама, така че следващият път помислете добре, преди да си вдигнете чашата.

Алкохолни коктейли

Храни, които предотвратяват целулита

Развенчаваме мита, че целулитът засяга само хората с наднормено тегло. Не! Също така няма да изчезне, когато свалим няколко килограма. ...

Искате да отслабнете, то забравете за алкохолните коктейли. В тях има много захар и твърд алкохол. Към него прибавете и вредата от газираните напитки. Разбира се, зависи как е приготвен самият коктейл. Средната стойност на 100 грама алкохол е 200-250 калории. Ако искате все пак да съгрешите, то използвайте напитки с минимално количество съставки. Също така, в разгара на летния сезон се нуждаете от повече вода, а не алкохол.

Кафе

Разтворимото кафе може да изчезне от менюто ви, тъй като е повече калорично, отколкото полезно. Чаша турско кафе обаче няма да ви навреди, но все пак и с него не прекалявайте. Кофеинът предизвика силно производство на хормона на стреса, оттам и отлагания на нежелани места по тялото. Заменете кафето със зелен чай, който ще стимулира метаболизма и също има кофеин.

Хомогенизирано мляко

Това е мляко, което е обработено химично, за да се увеличи срокът му на годност. Именно и това вреди на фигурата ви, защото тялото не може да се справи с него. Непреработените неща се трупат по тялото ни и се отлагат под кожата.

Само с един продукт може да забравите за целулита и стриите

Ужасът на всяка една жена е целулитът и почти всяка една страда от него. Когато видим целулит, започваме да спазваме драстични диети, с...

Истинските млечни продукти са полезни за тялото и не са вредни за организма. В кефира и киселото мляко например се съдържат бифидобактерии, които помагат за отвеждане на токсините от организма и повишават самочувствието ви.

Енергийни напитки

В тях има захар, химически елементи и оцветители. Всичко това влияе на организма ви и се отлагат вредни елементи в тялото ни, които забавят метаболизма и така се натрупват в определени зони на тялото. Заменете енергийните напитки със свежи сокове и ще видите колко много енергия ще имате.

Черен чай

Да той е безвреден, но в големи количества може да доведе до целулит. Причината е задържаните течности в различни зони, което непременно води и до натрупването им

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com