Натурални маски срещу бръчки около очите

6531
Натурални маски срещу бръчки около очите
Снимка: Tumisu / Pixabay

Кожата под очите изисква специални грижи, тъй като е много по-тънка, отколкото на останалата част от лицето, по-лесно се уврежда и изсъхва по-бързо. Домашните маски могат да помогнат в грижата за тази деликатна зона. В нашата статия представяме едни от най-ефективните рецепти за домашна козметика!

Кожата под очите е деликатна и чувствителна. Липсата на сън, умората и неадекватните грижи се отразяват най-бързо. Тук се появяват първите признаци на стареене! Ето защо си струва да се грижите за областта на очите. Домашните маски за очи срещу бръчки, които основно регенерират и овлажняват, могат да помогнат за грижата. Ето най-добрите рецепти за маски за лице от типа „Направи си сам“!

Вижте какво разкрива цветът на очите ви

Както се казва, очите са огледалото на душата. И това е точно така. Всеки от нас има уникален външен вид, в който са скрити всички уник...

Когато кожата старее, добре е не само да използвате подмладяващ грим, но и да не забравяте в никакъв случай за необходимостта от правилна грижа! Козметиката „Направи си сам“ може да помогне в грижата за чувствителната кожа около очите. Какво трябва да съдържат самостоятелно направените подмладяващи продукти, произведени у дома? Домашните маски за очи срещу бръчки трябва да съдържат протеини, колаген, растителни масла и витамини А, Е и С. Освен това, ако кожата е склонна към дразнене, може да съдържат зелен чай и алое.

1. Маска от магданоз

Съставки: магданоз, 2 ч.ч. сметана

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно магданоза, добавете 2 ч.ч. сметана. Разбъркайте. Нанесете сместа под очите и след 15 минути изплакнете с хладка вода. Маската има свойства против бръчки и премахва подпухналостта. Магданозът овлажнява, изсветлява, намалява петната, намалява възпаленията и спомага за регенерирането на кожата, кремът подхранва и успокоява раздразненията.

2. Маска от водорасли

Прекомерното триене на очите може много да ви навреди

Не само хората, които работят на компютъра дълго време, често търкат очите си. Ако обърнем внимание на този банален жест, ще се окаже, ...

Съставки: супена лъжица мед, няколко капки розова вода, една чаена лъжичка водорасли на прах

Начин на приготвяне: Смесете мед с розова вода и водорасли. Нанесете сместа под очите и след 15 минути изплакнете с хладка вода. Маската овлажнява, подхранва и регенерира кожата. Водораслите имат антирадикален ефект, укрепват кръвоносните съдове, подобряват тонуса на кожата и инхибират процеса на стареене. Розовата вода овлажнява, медът подхранва.

3. Ябълкова маска

Съставки: 1 ябълка

Начин на приготвяне: Настържете обелената ябълка. Натиснете пулпата, поставете пулпата върху клепачите. След 15 минути отмийте с хладка вода. Маската има изглаждащ, изсветляващ и стягащ ефект. Ябълките предпазват от преждевременно стареене, имат противовъзпалителни свойства и придават на кожата здрав блясък.

Помогнете на очите си, когато работите на компютър продължително време

Първите знаци на умора в очите се появяват след 45 минути непрекъсната работа на компютъра. Верният режим на работа и почивка, както и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?
Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Обидите са част от т.нар. агресивна комуникация според популярния психиатър Жак Лакан. Не знаем дали фактът, че се коментират и дефинират от психиатър...