НЕ дръжте тези храни в хладилника

31965
НЕ дръжте тези храни в хладилника

Редовно пълним хладилника с какво ли не - дали повече от предпазливост, или защото няма къде другаде да ги слагаме. Ето обаче няколко неща, които не само няма нужда да съхраняваме на хладно, но и ниската температура може да навреди.

Домати

От студената температура, доматите почерняват или стават на петна. Най-добре е да се държат на някой рафт в кухнята, без найлони около тях. Само ако сте ги откъснали/купили по-зелени, за да ускорите зреенето, може да сложите доматите в хартиена торба.

5 храни, които не трябва да ядете в самолет

Няма нищо лошо да си вземете храна на борда на самолет, особено ако ви предстои дълъг полет или не харесвате предлаганото от авиокомпан...

Картофи

Престоят в хладилника може да промени вкуса и аромата им. Добре е картофите да се държат в хартиена торба. Не в найлонова, защото влажността, която се създава в найлона ускорява гниенето.

Кафе

Фризерът или хладилникът създават кондензация, която силно влияе на аромата на кафето. Това се отнася както за кафето на зърна, така и за смляното. Най-добре е да се съхранява в херметически затворена кутия.

Лук

Кои храни колко дълго може да държим в хладилника

Британският вестник „Индипендънт“ прави списък на оптималното време за престой в хладилника на някои от най-често купуванит...

Лукът си има естествена обвивка. Единственият приемлив вариант за съхранение на лук е или без никакви торбички или най-много в такива на дупки, за да има движение на въздуха. Още един съвет: не дръжте лука близо до картофите, защото те отделят газове и влажност, които го карат да гние по-бързо.

Чесън

Чесънът се съхранява отлично без каквито и да било допълнителни грижи. Той може да издържи повече от 2 месеца на стайна температура. Тикви и ядки Тези продукти могат да издържат достатъчно дълго на по-висока от 4 градуса температура. Няма нужда да запълваме ценното пространство в хладилника си с тях.

Хляб

Хладилникът ще го изсуши много по-бързо, отколкото стайната температура. Затова ви съветваме, ако не можете да изядете цял хляб, отделете си няколко филийки за хапване, които да държите в кутията за хляб, а останалите замразете във фризера.

10 храни, които не бива да ядете преди сън

Ако след вечеря сте все още гладни и търсите начин да издържите, докато дойде време за закуска, винаги имате няколко неща предвид. Мака...

Люти сосове

Няма абсолютно никакъв смисъл от съхраняването на подобни продукти в хладилника. Съставките в него му помагат да издържи неотворен поне 3 години на стайна температура. Батерии Изложени на много студено или горещо, батериите ще изгубят функциите си.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com