Не е добре да държите тези 7 вещи у дома, носят безкъсметие и отрицателна енергия

5308
Не е добре да държите тези 7 вещи у дома, носят безкъсметие и отрицателна енергия
Снимка: Monoar Rahman Rony / Pixabay

Всеки избира в какво да вярва, а ние сме привърженици на Фън шуй културата, която ни предоставя добри съвети за привличането на късмет в дома. Както и ни съветва от какво да се отървем, за да не получим обратния ефект. Има някои предмети, които определено внасят отрицателна енергия и е добре да не ги включваме в интериора си. Нека видим кои са 7 от тях:

Люлеещ се стол

Никога не правете тези 4 неща със златните бижута, ще ви сполетят беди

Голяма част от нас се отнасят към поличбите с известен скептицизъм. Да, не всички суеверия трябва да се зачитат, но има такива, в чиято...

Подобен тип мебели са използвани като част от интериора още в миналото, като някои хора ги пазят именно защото имат определен сантимент към тях. Но според ирландицте например, люлеещите столове имат негативна енергия, която свързваме с отвъдния свят – те подканват злите духове към дома ни.

Повредени часовници

Всички сме наясно с многобройните суеверия за часовниците и тук фън шуй подкрепя теориите, че повредените и спрелите часовници или трябва да се изхвърлят, или да се ремонтират, така че отново да отброяват времето правилно. Има суеверия, които дори гласят, че спрелите часовници символизират смъртта. 

Кактуси

Кактусите са интересни и актуални растения, но според фън шуй те внасят отрицателна енергия в дома ни, те привличат нещастие, могат да породят семейни разправии и разклащане на стабилността в дома. 

Никога не изхвърляйте тези неща, за да не прогоните щастието от живота си

Много хора са убедени, че трябва да спазват определени правила, за да не изплашат късмета си. Те са на мнение, че ако не нарушават опре...

Разхвърляно легло

Винаги преди работа оправяйте леглото си, не го оставяйте разхвърляно, защото според вярванията, хаосът в спалнята носи лош късмет, дори могат да прехвърлят енергията си върху вас и да ви причинят безсъние и липса на концентрация.

Отворен чадър

Всички в дъждовно време сме свикнали да оставяме за известно време чадъра си отворен, но това не е съвсем правилно, не и на територията на дома. Когато чадърът е отворен, означава, че е готов за използване извън пространството на къщата, а тези предмети, оставени вътре, внасят отрицателна енергия. Оставете чадъра си под верандата или на друго място отворен при нужда от изсъхване, и чак когато го затворите може да го внесете у дома.

Стар календар

Какво носи лош късмет у дома?

Знаете ли какво носи лош късмет? Има много суеверия за това. Едно е сигурно! Пазете се от неща, които имат лоша аура и репутация. Ако и...

Много от нас нямат навика да премахват старите календари дълго след преминаването на старата година. Те действат на принципа на спрелите часовници – не отброяват актуалното време и „замразяват“ енергията ни, като тя остава в миналото. Отървете се от стария календар и го заменете с нов, ако искате да сте в крак с настоящия момент и да имате късмет.

Мъртви или болни растения

Мъртвите растения със сигурност няма как да свържем със стремежа към жизненост и позитивна енергия. Съветваме ви да премахнете изсъхналите цветя от дома си и да ги замение с нови, свежи, цъфтящи такива. По този начин ще привлечете и добър късмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com