Не една, а цели 2 закуски само за 5 минути

3463
Не една, а цели 2 закуски само за 5 минути
Снимка: Pexels

Дали сте от хората, които не закусват, изпиват чаша ароматно кафе, което събужда сетивата и тялото им, но притъпява глада, и първото ви хранене е чак в обедната почивка? Или сте от тези, които започват деня си със здравословна закуска и чак след това изпиват кафето си, знаейки че то не е толкова полезно на гладно? А знаете ли, че има хора, които закусват 2 пъти? Да, двете закуски са практика за много хора по света. Обикновено се чудим как намират време, за да приготвят две закуски, докато ние не успяваме да откраднем минутки от претрупаната сутрешна програма и за една. Но по-важният въпрос, който следва да си зададем, е доколко е здравословно да закусим два пъти, защото другият – с времето за приготвяне, е лесен за решаване с нашата рецепта за 2 закуски само за 5 минути.

Полезно ли е да закусвате два пъти?

Проучване, публикувано в списанието Pediatric Obesity, категорично сочи, че децата, които закусват два пъти – у дома и в училище, имат здравословно тегло и техният индекс на телесната маса е по-нисък от този на децата, които изобщо не закусват. Същото се отнася и за възрастните. Учудващо, но факт, ако хапвате два пъти сутрин вместо да гладувате, считайки че така пестите време и калории, сте по-малко застрашени от затлъстяване и свързаните с него сериозни проблеми и заболявания. Двете закуски поддържат метаболизма в бойна готовност, поддържат ви активни и сити през целия ден и помагат за предотвратяване на нощното преяждане, което всъщност е сред основните причини за наднормено тегло според много диетолози. Това обаче не означава да изядете една баница или една тава палачинки на два пъти сутринта. Закуските трябва да са леки, пълни с фибри, които да ви държат сити, богати на витамини и минерали, на ценни вещества, на белтъчини и бавни въглехидрати. Примерно пълнозърнесто мюсли с кисело мляко и сварено яйце с плод са пример за две здравословни закуски за вас и децата ви. Идеята ви харесва, но се страхувате, че няма да намерите време за приготвяне на две закуски? Ето нашата идея как да приготвите 2 закуски само за 5 минути.

Още: Евтината закуска, която спира стареенето на мозъка

2 закуски само за 5 минути за здраве и тънка талия

Не, не се нуждаете от различни продукти за тези две закуски само за 5 минути. Това, че предложението ни изисква едни и същи продукти, е улеснение, което пести време и средства. Използвате и един и същи тиган, но тъй като подчертахме, че говорим за полезна закуска, нека е с покритие за приготвяне на храната без мазнини.

За двете закуски ви трябват общо:

  • 4 яйца,
  • 2 филии хляб,
  • натрошени ядки микс,
  • парче сирене,
  • свежи подправки – магданоз, копър,
  • сол, червен пипер.

Още: НЕ яжте тези 7 храни на закуска - ще бъдете гладни и нервни цял ден

Премахнете част от средата на двете филии хляб, като може да използвате чаша за целта. Трябва да получите кръг, в който да чукнете по едно яйце, след като сте позапържили филийките за минутка на тигана. Подправяте върху яйцето с магданоз, червен пипер и преди да поднесете, поръсвате щедро с ядки. Добавете домат или краставица – свежи, пресни, като гарнитура.

В същия тиган направете омлет от другите две яйца със сиренето, остатъка от ядките и подправки на вкус. Повтаряме – без мазнина. Поднесете го с чаша кисело мляко. Или пък с един свеж плод по избор.

Готови сте с цели 2 закуски само за 5 минути, които са и евтини, и изгодни, и лесни, и вкусни, и полезни за здравето. Имайте предвид, че рецептите са за двама. Ако в семейството ви има повече закусващи в дома, например 4, умножете по 2, за да получите необходимите продукти за 4-членно семейство.

Източник: Glamour

Още: Лекар: Яжте тази риба на закуска, ако искате да отслабнете бързо

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com