Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

1259
Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса
Снимка: iStock

Полезни свойства на бирата

Бирата е напитка, която без преувеличение може да се счита за уникална. Широко използвана в рецептите на традиционната медицина, напитката има и чудотворен ефект върху кичурите на косата. Укрепването на косата с бира вече не е нов или странен начин за никого - дори елитните салони за красота включват подобна процедура в списъка си с услуги.

Състав на бирата

Полезните свойства на бирата до голяма степен се предопределят от нейния компонентен състав, с който дори някои козметични продукти не могат да се сравнят. Магнезият, желязото, фосфорът и витамините лесно правят косата по-копринена, по-красива и здрава.

В допълнение, изплакването на косата с бира помага за омекотяване на къдриците, възстановяване на повредената структура, ефективно премахване на пърхота и подобряване на състоянието на скалпа.

Използване на бирата за косата

Изненадващо, използването на бира за грижа за собствената ви коса ви позволява да гарантирате нейната красота и великолепие, както и да превърнете вашите къдрици в истински източник на гордост и завист. Особено приятно е, че такава грижа може да се извършва у дома, намалявайки разходите за тези манипулации почти до минимум, тъй като цялата подготовка може да се извърши самостоятелно.

Домашни маски, които ще направят косата ви здрава и красива

Домашните маски за коса с бира

Маска с бира, мед и банан

Подобна маска за коса (бира, мед, банан) може да направи невероятни чудеса, запълвайки дори много изтощената коса с предишния си блясък и красота. В същото време, за да получите желания резултат, са достатъчни само няколко процедури. Трябва да държите тази смес върху косата си за около половин час, но през това време къдриците буквално ще се трансформират.

Можете да увеличите ефекта от такава маска, като използвате тъмна бира, но не забравяйте, че тя е нежелателна за руса коса.

Можете да осигурите бързо проникване на състава в космените фоликули, структурата на косата и скалпа, като просто увиете плътно главата си в хранителен филм.

За да подготвите този състав, трябва да подготвите:

· 100 мл бира;

· 5 грама мед;

· 20 грама омекнал банан.

Съставките трябва да бъдат добре смесени и внимателно нанесени върху главата. След приключване на процедурата маската се измива с топла, но не гореща течаща вода.

Маска с бира и яйце

Маска за коса с бира и яйце е идеална за всяка ситуация, независимо от съществуващите проблеми с косата. Обяснението е, че ефективно насища косата и скалпа с необходимите витамини, придава блясък на косата и насърчава растежа им. Този продукт дори помага при изправяне на косата.

За да приготвите тази маска, трябва да вземете:

· 200 мл бира;

· 2 кокоши яйца.

Яйцата в бирата трябва да бъдат добре разбити, като се отърват от всички бучки. Резултатът трябва да бъде хомогенна маса. Когато прилагате такова лекарство върху главата, масажирайте кожата, позволявайки на продукта да проникне по-дълбоко. След час измийте косата си с хладка вода.

Бирена маска с ром и яйце

Маските с бира и яйца за коса отдавна са доказали своята полезност. Въпреки това, има по-усъвършенствана възможност за обработка, която включва добавяне на ром. Този продукт ви позволява да върнете към живот умиращата коса.

Продуктът се състои от:

· 200 мл бира;

· 40 мл ром;

· 1 пилешки жълтък.

Компонентите се смесват с миксер и се нанасят върху косата по цялата дължина. Този продукт трябва да се остави да действа 25-30 минути, след което да се изплакне с хладка вода.

Маска с бира маска и хляб

За приготвяне залейте 200 грама хляб с 1 литър гореща бира и оставете на топло място за 4 часа. След това компонентите се разбиват и получената каша се нанася върху косата за 1 час. По-добре е да използвате топла вода, за да премахнете маската. Трябва да повтаряте процедурата на всеки 3-4 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com