Не прекалявайте с джинджифила с мед – те могат и да вредят. Вижте защо

11191
Не прекалявайте с джинджифила с мед – те могат и да вредят. Вижте защо
Снимка: iStock/Guliver

Комбинацията от мед и джинджифил е позната на много хора в сезона на грипа, тъй като действа благотворно организма, повишава имунитета, редуцира възпалителните процеси и подпомага оздравяването и възстановяването. Джинджифилът е известен с противовъзпалителните си свойства.

Богат е на магнезий, калий, мед, витамин С и витамини от група В, най-вече В6. Използва се при гадене, газове, възпаления, артрит, за намаляване на нивата на лошия холестерол в кръвта. Мощен антиоксидант, той предпазва клетките от увреждащото действие на свободните радикали. В съчетание с мед е идеално средство за профилактика и лечение на простудни, грипни и възпалителни заболявания.

Екзотичен чай прочиства черния дроб и ускорява метаболизма

Вкусен чай с добавка на куркума и джинджифил е прекрасна и здравословна напитка, която ще помогне за лечение на грип и настинка през ст...

Медът от своя страна е пълноценен природен продукт, който оказва благотворно въздействие на имунната система. Богат на витамини и минерали, той дава на тялото енергия, носи ползи за качеството на съня, подобрява паметта и общото здравословно състояние, поддържа нормални нивата на лошия холестерол в организма.

Опасности при приема на мед с джинджифил

Приемът на джинджифил не е подходящ за всички и може да навреди при определени състояния. Пациенти, страдащи от ГЕРБ, трябва да се въздържат от консумацията на мед с джинджифил, тъй като последният увеличава продукцията на киселини и води до обостряне на състоянието. Не се препоръчва и на хора, страдащи от камъни в жлъчката, тъй като увеличава производството на жлъчен сок. Строго непрепоръчителен е и приемът му от пациенти с назначена терапия с медикаменти, разреждащи кръвта.

Джинджифилът може сериозно да навреди и на бременните. В медицината са известни случаи на кървене и дори на загуба на плода след прекомерна консумация на джинджифил. Това е особено валидно за последните месеци преди появата на малкото човече.

Какво ще се случи, ако включите ДЖИНДЖИФИЛ в менюто си

Джинджифилът е известен по цял свят с многобройните си свойства и определено може да се определи като един от най-полезните продукти. ...

Комбинацията не е особено удачна и за хора с твърде ниски нива на кръвната захар, тъй като джинджифилът ги понижава допълнително. В този случай е удачно добавянето на малко повече мед, за да не бъде допуснат този спад.

Опасности при приема на мед

Медът е полезен природен продукт, който обаче може да е опасен за хора с алергии към пчелни продукти. В някои случаи тези алергии може да са тежки и животозастрашаващи. С количествата мед трябва да внимават и диабетиците, както и пациентите със сериозни бъбречни заболявания, тъй като медът съдържа много захар и бързи въглехидрати. Медът е крайно неподходящ при астма и белодробни заболявания, ако се инхалира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com