Недейте да претопляте тези 10 храни, защото е вредно

10285
Недейте да претопляте тези 10 храни, защото е вредно
Снимка: iStock/Guliver

Известно е, че използването на микровълнови фурни има неблагоприятен ефект върху човешкия организъм. Храната, която поглъщаме, може да задоволи вкусовите ни рецептори, но не е сигурно доколко ще е полезна за организма ни. За това, ако имате възможност, избягвайте да претопляте храната или я консумирайте на същия ден, в който е сготвена. Също така някои храни са вкусни дори и вече изстинали, това е въпрос не предпочитания. Тук ще ви запознаем с 10 храни, които не е желателно да бъдат претопляни, тъй като могат да имат неблагоприятен ефект върху организма ни.

1.Картофи – картофите са едни от продуктите, които губят полезните си свойства, когато ги претопляме. 

Хитри начини, с които да увеличим трайността на определени продукти

Някои хранителни продукти излизат от строя по-бързо от други, но с правилните техники за съхранение тези хранителни стоки могат да имат...

2. Ориз – желателно е оризът да не се оставя на топло и да не се претопля, тъй като може да образува бактерии, които да повлияят зле на храносмилателната система. 

3. Яйца – хубаво е яйцата да се консумират веднага след като са сготвени, защото в противен случай могат да образуват токсини, които да доведат до повръщане и диария. 

4. Пиле – пилето е богато на протеини, но ако го топлим повторно след като е сготвено, това може да го превърне във вредна храна. 

5. Спанак – спанакът е богат на много полезни вещества, но при термична обработка те най – вероятно ще се изгубят и още по – лошо, ще се превърнат във вредни вещества. 

6. Масла – маслата от авокадо, гроздови семки, орех, лешник и лен не са препоръчителни за готвене, тъй като имат ниска точка на кипене и ако ги претопляме, това може да доведе до тяхното гранясване.

Какво предпочитат да готвят и да хапват всички зодии

Разбира се, не можем да поставим всичко под общ знаменател, но има неща, които всички представители на дадена зодия обичат да похапват....

7. Ряпа – желателно е да използвате ряпата в пресен вид. Например за салата или свободна консумация. Претоплянето ще доведе до образуване на токсини.

8. Гъби – хубаво е гъбите да се ядат веднага след като са сготвени. Не е желателно да ги претопляте, тъй като могат да се превърнат във вредни вещества за организма.

9. Цвекло – препоръчително е цвеклото да се консумира в суров вариант или ако го готвите, то поне не го претопляйте след това, тъй като съдържа много нитрати, които могат да се превърнат в токсини.

10. Целина – целината също има високо съдържание на нитрати, което означава, че при претопляне те могат да се превърнат в токсини, които имат неблагоприятно въздействие върху храносмилателната ни система. Възможни са диария и повръщане.

Важно е да обръщаме внимание на храната, която ежедневно приемаме, както и на начина по който я приготвяме. Тя пряко влияе на процесите, които се извършват в тялото ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com