Неочакваните ползи от меда и содата за хляб

21578
Неочакваните ползи от меда и содата за хляб
Снимка: iStock

Мед и сода за хляб са едни от продуктите, които освен в кулинарията, намират голямо приложение и в народната медицина и за приготвянето на различни домашни козметични продукти. Комбинацията от тях има много ползи за здравето и красотата. Но за какво са полезни тези два продукта?

Медът е много питателен и много полезен за здравето, защото има свойството да  предотвратява или да лекува редица заболявания. В природната медицина, медът се използва при проблеми с горните дихателни пътища. Това е продуктът, който можете да приемате при различните вирусни и грипни състояния, защото той действа противовъзпалително. Медът оказва добро влияние и на нервната система, като набавя на организма много хранителни вещества,зарежда го с енергия и подобрява съня.

Яжте по една лъжица от тези храни и винаги ще сте в перфектна форма

Започнете още днес да прилагате правилото "една лъжица", което включва консумацията на една лъжица от тези храни и много скоро ще изнен...

Той се използва и при проблеми с храносмилателната система или за предотвратяване на различни пролеми със сърдечно-съдовата система.  Медът има и свойството да елиминира излишната течност в тялото и да активира метаболизма, като по този начин ни помага и да отслабнем по-лесно.  Той улеснява и усвояването на магнезий и калций, като така ни предпазва от проблеми със зъбите или костите.

Медът се отразява много добре и на нашата кожа. Антиоксидантното му действие, го прави идеален за прилагането му върху рани, за да може да ги дезинфекцира, а те да зараснат по-бързо. Медът има и свойството да подхранва и да придава мекота и блясък на кожата, като изравнява тена и предотвратява появата на акне. Ето защо той се използва често за направата на различни маски.

Содата за хляб е сред най-полезните и най-използваните продукти, не само в кулинарията, но и за разкрасяване или за почистване на дома. Тя има антибактериално и антигъбично действие и е идеална при проблеми със стомаха. Содата има способността да намалява нивата на кръвната захар, както и да ни защитава от различни респираторни заболявания. Тя е идеална и за устната хигиена, защото има свойството да премахва зъбния камък, да избелва зъбите и да премахва лошия дъх в устата.

В козметиката, содата се използва за ексфолиране и премахване на петна по кожата, в борбата с пърхота или като естествен дезодорант.

Магическите промени в тялото, ако хапвате мед всеки ден

Намалява кръвното налягане В меда има голямо количество глюкоза, мозъкът ни така хваща сигнал в хипоталамуса, докато стигне до пълна р...

Целебната смес от тези два продукта, съдържа 3 супени лъжици сода и 7 супени лъжици истински домашен мед, който ако е твърд, трябва да се загрее на водна баня. Така приготвена, тя се съхранява при стайна температура и се приема сутрин на гладно, ½ час, преди обяд и ½ час, преди вечеря.  Препоръчителния курс на лечение с мед и сода трае 3 седмици и е добре да се прилага два пъти в годината, през пролетта и през есента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...