Неща, за които ще съжалявате, ако ги изхвърлите

5535
Неща, за които ще съжалявате, ако ги изхвърлите
Снимка: Лариса Мозговая / Pixabay

Премахването на излишната бъркотия ще направи пространството ви по-просторно и ума ви по-спокоен. Докато повечето от нещата, които изхвърляте вероятно няма да бъдат дори запомнени, има няколко неща, които могат да ви оставят с чувство на съжаление, ако ги изхвърлите. Когато се опитвате да сведете до минимум безпорядъка, важно е внимателно да претеглите стойността на всеки артикул. Въпреки, че можете да спечелите много, като намалите безпорядъка у вас, като се отървете от ненужното, има някои неща, които никога не трябва да изхвърляте!

1. Важни документи

5 остарели неща в дома, които е време да изхвърлите в коша

Времето не стои неподвижно, което означава, че трябва да сте в крак с него и да следвате модните тенденции. Това важи и за интериора и ...

Въпреки че повечето купчини хартия могат да бъдат изпратени до най-близката кофа за боклук веднага (особено тази голяма купчина с нежелана поща), има някои документи, които ще трябва да съхранявате до края на живота си. Те включват лични документи като акт за раждане, социалноосигурителна карта, здравни досиета, свидетелство за брак и документ за вашия дом. Веднъж изхвърлени, документите за самоличност могат да бъдат много трудни за подмяна, така че си спестете главоболие по-късно и ги запазете. Данъчните документи и другите финансови документи обикновено трябва да се съхраняват най-малко седем години, преди да бъдат изхвърлени. Тези записи са от съществено значение при започване на нова работа, кандидатстване за заем или търсене на нова къща или апартамент.

2. Ръкописни бележки от любими хора

В тази цифрова ера физическите писма, картички и съобщения стават все по-редки. Поради тази причина личните бележки от близки и любими хора могат да бъдат добре задържани. Въпреки че това не означава, че трябва да съхранявате всички картички за рождения си ден, които някога сте получавали, заделянето на няколко смислени съобщения е добър начин да запомните хората в живота си.

3. Снимки на приятели и семейство

Как да освободим място у дома, съхранявайки вещи на неочаквани места

Малките жилища са по-изгодни, поддържат се по-лесно, грижата за тях, отоплението, обзавеждането са значително по-евтини и изглеждат мно...

Снимките са един от малкото начини, по които можем да уловим миналото и да си напомним за хората, местата и нещата, които обичаме. Старите снимки са незаменими спомени, които трябва да бъдат запазени и споделени с членове на семейството, които може да се интересуват от предци, които никога не са срещали. Поддържането на кадри, които разкриват вашата житейска история е лесен начин да предизвикате радостни спомени, които иначе биха могли да бъдат забравени.

4. Незаменими антики

Дори ако антиките, които сте наследили от членове на семейството през годините не отговарят на вашата лична естетика, добра идея е да запазите тези, които са единствени по рода си или вече не се продават, тъй като в крайна сметка могат да станат сериозна инвестиция. Сервизи за чай, бижута, винтидж играчки и предмети със стара реклама са неща, които винаги могат да запазят или увеличат стойността си. Дори да нямате място за съхранение, поинтересуважте се за историята и реалната оценка на артикула, за да получите по-добра представа за неговата стойност.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com