Нещата, които трябва да знаете, преди да започнете кариерата си

1704
Нещата, които трябва да знаете, преди да започнете кариерата си
Снимка: iStock/Guliver

Понякога сядате ли за момент: у дома, на кино или в автобуса, и мислите за професионалното си бъдеще? Какъв искате да бъдете, какво да правите? Или може би вече работите, но работата не ви доставя очакваното удовлетворение?

Понякога това се дължи на факта, че никой в училище не ни подготвя за предизвикателствата, пред които сме изправени на прага на истинската зряла възраст. Какви знания биха били много полезни?

1. Подгответе се за грешки и провали

Няма по-добри учители на живота от грешките. Колкото повече правите, толкова по-бързо ще постигнете успех. Затова се отървете от колебанията и съмненията. Не позволявайте на страха да ви спре, защото единствената грешка, която може да ви заплаши е БЕЗАКТИВНОСТ.

2. Правете това, което обичате

Може да звучи клиширано, но поради много повече или по-малко съзнателни причини хората не го правят. Обикновено, вместо да се доверят на себе си, те преследват това, което родителите им са внушили, медиите, модата или „рентабилността“. Междувременно, като действате насилствено и без вътрешно убеждение, можете дори да разрушите диамантена мина. Без страст и чувство за компетентност е трудно да се извлече не само удовлетворение от работата, но и пари.

3. Израствайте

Инвестирайте в себе си. Не само пари, но и време. Знанията и уменията са безценни стоки. Те дават усещане за смисъл, компетентност и контрол върху реалността около тях. Не е трудно да се досетите, че това се изразява в положително мислене за себе си и за света, както и в удовлетворение от живота, тоест щастие.

4. Отворете се

Как да подберем правилната техника за работа онлайн

Използването на лаптоп и настолен компютър е стандартна практика по време на работа, а и не само. Този вид технологии и прилежащите към...

Отворете се за нови преживявания. Опитайте колкото можете. Използвайте всяка възможност, всяко предложение. Особено ако те карат да се тревожиш от чувството, че не можеш да се справиш. Да, трудно е. Но наистина си заслужава.

5. Бъдете специалист

Спрете да се грижите за всичко. Днес е нереално. Без значение дали сте механик, лекар или журналист. Оправянето на цялата кола, третирането на ухото и стомаха или писането за мода няма смисъл. Намерете своята ниша и проучете знанията си. Разбира се, въпросът не е да се затваряте в някаква сфера, а по-скоро да се опитате да действате по-тясно и по-професионално.

6. Кажете какво мислите и чувствате

Хората наистина не са ясновидци. Те не четат веждите или израженията на лицето чрез движение. Те могат само да гадаят. И знаете, че предположенията обикновено са погрешни. Ако искате да бъдете добре разбрани и да общувате ефективно - използвайте език. Говорете с другия човек, а не със собствените си мисли.

Експертите споделят най-добрите съвети за работа за 2022 г.

Началото на 2022 г. вече започна с вихър от дела. Докато светът най-накрая заппочна малко по малко да се връща към нормалния живот пред...

7. Спрете да се тревожите какво мислят за вас

Всъщност какво мислите, че мислят? Обикновено нашето мнение по този въпрос е силно преувеличено в наш ущърб. Със сигурност ще прекарате живота си със себе си. Доверете се на себе си и на интуицията си. Вземете предвид мнението на другите, ако ви е грижа за тях, но никога не ги използвайте като оракул.

8. Бъди себе си!

Открийте кой сте...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com