Невероятни теории: Спермата на неваксинираните като новия биткойн?

66672
Невероятни теории: Спермата на неваксинираните като новия биткойн?
Снимка: Getty Images/Guliver

Известно е, че голяма част от мъжката половина на човечеството придава голямо значение на въпроса за своята плодовитост. Това не е новина за никого: През цялата история на човечеството хората са вярвали в какви ли не мистични неща по отношение на спермата и нейните предполагаеми магически свойства - дълголетие, повече енергия и т.н. Едва наскоро, обаче, започнаха да се разпространяват в някои среди теории, че „неваксинираната сперма може да бъде следващият биткойн“, пише vice.com.

Някои от неваксинираните представители на мъжкия пол изказват убеждението си, че отказът от ваксината срещу COVID-19 ще остави семенната им течност "чиста" и ще покачи нейната пазарна стойност в бъдеще, съобщава изданието.

България дари 50 000 ваксини на Босна и Херцеговина

50 000 ваксини на "Астра Зенека" са дарени от България на Босна и Херцеговина. Това съобщи зам.министърът по гражданските дела на Босн...

Доста хора отказват ваксината срещу ковид, страхувайки се от възможните дългосрочни странични ефекти. Те остават скептични към правителствените програми за ваксинация и очакват да видят евентуалните странични ефекти от тях, наричайки ги "експериментално" лечение, припомня още сайтът.

В социалните мрежи се появи и мемът „спермата е новият биткойн“. Това стана още от момента, в който започнаха да се разпространяват ваксините против Ковид, но допълнителен тласък даде свързването на семенната течност с кръвните донори. Казано другояче, теорията е, че се търси в по-голяма степен кръв от неваксинирани в болничните заведения или че Червеният кръст отхвърля като донори на кръв ваксинираните лица (изданието се позовава на публикация на американския Червен кръст от февруари 2021 г., която обаче опровергава това).

Действително, напоследък банките за сперма по света съобщават за спад в броя на дарителите поради наложените мерки против COVID-19 през последната година и половина. И спекулацията с биткойни и криптовалути се превърна в пикантна тема сред определени потребители на Reddit. Въпреки това, самата статия, която се цитира често в подкрепа на тази теория, всъщност опровергава това схващане.

Достъпни са проучвания, които сочат, че ваксинирането не влияе върху качеството на спермата. Същото твърдят и редица учени като например д-р Тони Чен, клиничен асистент в урологичния отдел на Стандфордското училище по медицина, който заявява: „Има доказателства, че ваксината е безопасна за мъжете и че не влияе върху количеството и качеството на сперматозоидите“, цитира изданието.

Медсестра в Германия „ваксинирала“ над 8000 души с физиологичен разтвор

Властите в Северна Германия призоваха хиляди жители да се ваксинират отново срещу Covid-19, след като полицейско разследване разкрило, ...

С други думи се иска внимателно боравене с различните новопоявили се теории - четене с разбиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно