Сайдер от круши се появява за първи път на българския пазар

40257
Сайдер от круши се появява за първи път на българския пазар
Somersby утвърди сайдера като масова напитка у нас

Сайдер от круши пуска за първи път на масовия пазар у нас Карлсберг България. Нискоалкохолната напитка Somersby Pear e направена от ферментирал крушов сок, без изкуствени подсладители и оцветители.

Това е вторият продукт в категорията "сайдер", който компанията представя след изключително успешния старт на ябълковия Somersby Apple през миналата година.

"Somersby доказа, че и българите харесват напитката сайдер, която е изключително популярна в Западна Европа и особено във Великобритания и скандинавските страни. Само за година от слабо познато питие за туристи и чужденци, Somersby превърна сайдера в продукт със сериозна група потребители и у нас. На практика така създадохме нова категория на пазара на напитки", обясни Маргарита Казакова, Бранд мениджър международни марки в Карлсберг България и уточни, че сайдерът е една от най-бързо растящите категории в цял свят с оптимистична прогноза за следващите 5 години.

В първата година на пазара у нас Somersby сайдер се доказва като унисекс питие, което се харесва и от жени, и от мъже. Според данните на Карлсберг България продуктът се купува както в силния летен сезон, така и през по-студените месеци в годината и се продава еднакво добре в големите магазини и в кафенета и барове.

Както Somersby Apple, така и Somersby Pear е с 4.5% алкохол. Има 59 ккал на 100 мл. и се предлага в стилна стъклена бутилка от 0.33 мл. Новият сайдер вече може да бъде намерен в големите магазини и заведения в страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com