Нидерландия не е родината на лалето - ето коя е!

16687
Нидерландия не е родината на лалето - ето коя е!
Снимка: iStock

Страната на лалетата е място, което винаги е било заобиколено от мистерия и е привличало вниманието на милиони хора. Това невероятно кътче от природата, разположено някъде в дълбините на нашата планета, е известно със своята уникална красота и богатство на флора.

Много държави се обявяват за родината на лалетата, но за истински произход на това вълшебно място се смята Холандия. Жалко, че това предизвиква известна дискусия, но малката неизвестна държава Казахстан абсолютно заслужава титлата "Земя на лалетата".

Нидерландия и страната на лалетата

Нидерландия е добре позната страна на лалетата, която е известна със своите полски лехи, обсипани с много цъфтящи цветя. През пролетта тези цветни лехи се превръщат в истински рай за цветни гастрономи и туристи.

Историята на отглеждането на лалета в Нидерландия започва през 17 век, когато тези цветя са донесени от Изтока. Оттогава лалетата са станали неразделна част от холандската култура и символ на страната.

Целият свят обича нидерландски лалета и всеки, който посети тази невероятна страна, със сигурност мечтае да види магически флорални пейзажи със собствените си очи.

Кога и как да засаждате лалета?

Казахстан е истинската страна на лалетата

Малко хора знаят, че Казахстан също е страна, богата на лалета. През пролетта в неговите простори цъфтят полета, сякаш превръщайки Централна Азия в ярка килимна алея от цветя.

Лалетата в Казахстан са древна традиция, която се корени в уникалната природа на тази страна. В туристическите маршрути гостите са поканени да се разходят из колосалните полета с лалета сред планините и степите. Това е една незабравима гледка, която ще се запечата в сърцето на всеки.

Интересен факт: Казахстан ухае на лалета. Техният аромат изпълва въздуха, давайки на всички около тях усещане за магия и приказност.

Нидерландия и Казахстан са две страни, които имат пълното право да се наричат ​​страната на лалетата. И двете са невероятни със своята красота и разнообразие от флора. Нидерландия привлича милиони туристи със своите полски лехи и оживено цветно изложение, а Казахстан с колосалните си полета с лалета сред планините и степите.

Произход на лалетата

Историята на лалетата датира от древна Персия. По-точно на територията на съвременен Иран. Тук, в прохладните зони на планински вериги и плодородни долини, засадени с лалета, цъфтяха първите бъдещи кралици на цветята. Местните ги обожавали и уважавали, смятайки лалетата за символ на красота и изящество.

С течение на времето красивите цветя са отгледани от умели холандски производители на лалета. Именно те развъждат повече и повече нови сортове, подбирайки и подобрявайки растителните характеристики на лалетата. Така Нидерландия се превръща във втори дом за страната на лалетата, а холандските сортове са неразделна част от живота ни днес.

Мистерията на страната на лалетата

Време е да разкрием тайната на Страната на лалетата - страна, която пленява въображението със своята красота и разнообразие от цветя. Става въпрос за Нидерландия! Тази невероятна страна е украсена с уникални полета с лалета, които привличат окото и са туристическа атракция сами по себе си.

Великолепните полета на Земята на лалетата се намират в провинция Северна Нидерландия, в западната част на Нидерландия. Тук, в много ферми за лалета, се събират най-добрите цветя. Простирайки се върху акри полета, покрити с цветни цветни лехи, хиляди посетители са вдъхновени и възхитени всяка година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com