Няколко хитри начина, с които ще върнете блясъка на златните бижута

8827
Няколко хитри начина, с  които ще върнете блясъка на златните бижута
Снимка: 8180766 / Pixabay

Бижутата, изработени от злато, определено имат нужда от правилния тип грижа, макар и да имат висока устойчивост на износване на самия метал. За придаване на вашите бижута един безупречен вид, може да потърсите помощ от професионални бижутери, макар и техните услуги да не са никак евтини. Затова ще ви предложим в тази статия няколко хитри начина, с които ще върнете предишния блясък на златните ви бижута.

1. Може да сложите чаша топла вода в малка тенджерка на ниска температура, след което да прибавите няколко капчици препарат за почистване (без агресивни съставки) и  да разбъркате добре, до получаването на пяна. На дъното на съда поставяте парче плат, върху което добавяте и вашите бижута. Пет минути след завирането на водата, изключвате огъня. Изплакване накрая бижутата с вода и да ги изсушавате.

Изборът на бижута издава характера ви

Изкуството, наречено бижу, датира от незапомнени времена. Бижутата са променяли своята форма, характер, материалите, от които се израбо...

2. Изливате чаша с преварена вода в съд, който да е изработен от трайно стъкло, добавяте една лъжица прах за пране и малко амоняк. Поставяте златните си бижута да киснат за един час, след което ги изплаквате и изтривате с мека кърпа.

3. Смесвате чаша с преварена вода и малко добавен към нея амоняк, поне тридесет милилитра кислородна вода и малко препарат за почистване. Поставяте вътре бижутата, като  след петнайсет минути изплаквате с чиста вода и попивате с мека кърпа.

4. Добавяте няколко супени лъжици кристална захар към чаша с топла вода. В получилия се разтвор поставяте бижутата и оставяте да престоят за една нощ, след което ги изплаквате и подсушавате.

5. На дъното на малко тиганче слагате парченце фолио, а върху него и  бижутата ви. Разбърквате в чаша с вода няколко лъжици хлебна сода и заливате отгоре. След като изминат 8 часа, изплаквате с чиста вода и подсушавате.

6. Изсипвате няколко супени лъжици хлебна сода и малко препарат за почистване в чаша  с вряла вода, разбърквате и изсипвате сместа в тенджера, върху която е поставено парче плат. Слагат се  бижутата, вари се десетина минути на слаб огън, после се  изплакват с  вода и подсушават.

Ето защо трябва да сваляте бижутата преди сън

Любовта към бижутата понякога няма граници. Някои млади дами са готови да носят винаги и навсякъде, без да ги свалят.. Но толкова безоп...

7. Смесва се  чаша с бира, заедно с 1 белтък и  се обработват с получената смес с мека гъба златните бижута, след което се изплакват и подсушават.

8. Намазва се  парче плат с червило и се разтриват бижутата.  След което се полират с мека кърпа от кадифе.

9. Може да бъде използвана и обикновена паста за зъби и стара четка. Като използвате  този  тип метод, е добре да запомните, че вашите бижута не биха могли да бъдат почиствани с  алкални продукти.

10. Нарязвате наполовина глава стар и разтривате отгоре бижутата от злато. За по-добър ефект оставяте да престоят  няколко часа, след това ги измивате и подсушавате.

11. Напълно е достатъчно да се натопи тампон от памук в одеколон, разтвор от спирт или бензин, за почистването на   златните ви бижута.

Върнете блясъка на любимите си бижута с тези страхотни трикове за почистване

Бижутата се влияят от времето и те потъмняват. Истинското сребро, злато или мед се поддават на процесите от околната среда и затова е х...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com