Няколко полезни съвета как да изберете най-добрата слънцезащита, за красив и здравословен тен

1799
Няколко полезни съвета как да изберете най-добрата слънцезащита, за красив и здравословен тен
Снимка: Pexels

Всеки знае, че слънцезащитата е едно от най-важните неща, ако искате да запазите здравето и красотата на кожата си за по-дълго време. Нанасянето на слънцезащитен крем ще ви помогне не просто да имате красив тен, но и да защитите кожата си от вредното влияние на UV лъчите.

Но как да изберете правилния продукт?

Откриха вещество, предизвикващо рак в слънцезащитни кремове

Изследване на френски учени показва, че слънцезащитни кремове от популярни марки допринасят за натрупването на веществото бензофенон, к...

И така, как да разберете кой слънцезащитен крем е най-добрият от множеството опции, които имате? Е, отговорът е много ясен - изберете този, направен само с минерали като цинков оксид / титанов диоксид и не съдържа химически слънчеви филтри.

Има два вида слънчеви филтри, използвани в слънцезащитните продукти:

Химически или органични слънчеви филтри като хомозалат, октиноксат, октокрилен, авобензон, оксибензон и бензонофенон, които действат чрез абсорбиране на вредните слънчеви лъчи.

Физически или минерални, или неорганични слънчеви филтри като цинков оксид и титанов диоксид работят чрез отразяване на слънчевите лъчи. По този начин, чрез абсорбиране или отразяване, тези слънчеви филтри предпазват кожата от вредните UVA / UVB лъчи.

Слънцезащитен крем през зимата

Малко са тези, които добре са запознати и знаят, че слънчевата радиация и ултравиолетовите лъчи нанасят увреждания на кожата както през...

Освен ефективното UVA / UVB филтриране, има още няколко важни аспекта на слънцезащитата, които трябва да се имат предвид. Това са абсорбция, запушване на порите и чувствителност на кожата. Химическите слънцезащитни продукти имат потенциал да проникнат в кожата, което е нежелателно и може да бъде трудно поносимо за тези с чувствителна кожа. Минералните слънцезащитни продукти, от друга страна, не навлизат в кожата и дори могат да намалят чувствителността на кожата. В резултат на това слънцезащитните продукти на минерална основа са сравнително по-предпочитани от слънцезащитните продукти на химическа основа.

Въпреки това, когато търсите слънцезащитен крем на минерална основа, трябва да имате предвид едно нещо. Минералните слънцезащитни продукти имат вид на естествена бяла глина. Когато се нанасят върху кожата, те могат да оставят бяол петно, което може да не е привлекателно за цялостния ви вид. За да се избегне това, няколко продукти използват наноразмерен цинков оксид и титанов диоксид, които не образуват бял петно, но могат да предизвикат запушване на порите поради малкия си размер.

И така, очевидният въпрос е, не е ли възможно да се направи слънцезащитен крем, съставен изцяло от минерални слънчеви филтри, които не запушват порите или не създават бяло петно ​​по кожата?

Е, възможно е.

Колко време пази слънцезащитният крем?

Слънцезащитният продукт се поставя 20 минути преди да се излезе на слънце и действа в рамките на 2 часа. Това каза за Радио "Фокус" &nd...

На пазара се предлагат немалко слънцезащитни продукти, които са изградени изцяло от естествени, не нано слънчеви филтри, за да се сведе до минимум образуването на бели петна по кожата. Слънцезащитният крем е отличен начин за защита на кожата ви от вредните слънчеви лъчи. И докато най-често използваме слънцезащитни продукти само през лятото, добре е да знаете, че те са необходими през цялата година. С тях може да се предпазите от слънчево изгаряне, зачервяване на кожата и други увреждания от слънцето. Повечето дерматолози препоръчват използването на слънцезащитни продукти на минерална основа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com