Няколко практични начина за използване на темперна боя

1976
Няколко практични начина за използване на темперна боя
Снимка: https://maestropan.net/

Различни видове темперна боя се използва и от ученици и от професионални художници. Благодарение на нея, се получават красиви произведения на изкуството, които не биха били същите с акварел или с друг тип боя. Темперните бои MaestroPan са създадени по специална рецепта и са с най-високо качество, заради използваните съставки. Инвестицията във висококачествена темпера обикновено е чудесен избор за професионални художници, които желаят да създадат не просто картина, а произведение на изкуството.

Кои са преимуществата на темперната боя пред останалите видове?

Някои от предимствата на този вид бои са добре известни на всички, докато други само на професионалистите. Ето кратък списък:

  • Устойчиви са на избледняване;
  • Рентабилни са, защото цената им никак не е висока;
  • Отмиват се от повечето повърхности, включително и от дрехи;
  • Приложими са върху различни повърхности като картон, хартия и стъкло;
  • Бързосъхнещи са;
  • Нетоксични са.

Как може да използвате темперните бои така че да получите добър ефект?

По-долу сме изброили някои от начините, чрез които можете да рисувате с темперна боя.

Смесена матрица

Когато изсъхне, темперната боя има матов вид и е идеалната повърхност за добавяне на различни материали като пастел или мастило, за да се направи колаж. Можете да започнете като разнесете боята и след това да надраскате с мастило отгоре това, което желаете. Спрямо различните материали ще получавате различни ефекти, така че експериментирайте смело.

Напластяване и надраскване

Може да се сложи дебел слой темперна боя върху платното и да я изчакате да изсъхне 3-4 минути. След това слагате втори с различен цвят и още докато е мокър надраскайте повърхността с дръжката на четката. По този начин ще се разкрие долния засъхнал вече цвят.

Нанасяне на темперна боя върху стъкло

Залепете предварително начертан дизайн от външната страна на прозореца, за да е по-лесно за рисуване. Добавете малко количество течен препарат за съдове, за да подобрите измиваемостта на боята. Използвайте големи четки, за да внесете цвят и енергия. Можете да започнете да попълвате дизайна с боя от другата страна. Всеки път като искате да изтриете нещо, го минете с мокра кърпичка и то ще се премахне от стъклото. Това е изключително лесна техника, която ще ви донесе часове приятно усещане по време на рисуване.

Рисуване върху пластмаса

Ако са ви попадали пластмасови прегради, които вече не използвате, то можете да ги украсите с помощта на темперна боя. Можете да нарисувате шапка и мустаци и да оставите пластмасата да служи за място за весели снимки.

Големи временни стенописи

Огромните стенописи изискват много боя. Това може да бъде финансово предизвикателство. Темперната боя е по-евтина за покриване на голямо пространство, спрямо акрилната или латекса и това е причината да се използва толкова често за големи пространства.

Не подценявайте темперната боя

Темперната боя е силно подценявана. Има яйчена темперна боя, която предоставя прекрасно плътно покритие и художниците са я използвали още преди десетилетия. Така са се получили едни от знаковите картини, останали и до днес. Вярно е, че преди време се е използвал тебеширен пигмент с вода и това не е било трайно, но днес състава на боите е абсолютно различен. Темперните бои притежават пигменти, които са залепени един за друг, благодарение на иновативни съставки.

Макар да съществуват и други типове бои трябва задължително да дадете шанс на темперната боя, ако искате да получите красиви и трайни нюанси. Чрез нея можете да придобиете вдъхновението, което ви е липсвало или пък да я използвате, за да нарисувате, това което вече си представяте. Темперната боя не трябва да се ограничава до елементарно изкуство. Тя е отлична среда, която може да се използва върху най-разнообразни повърхности и да се постигат удивителни ефекти на ниска цена.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com