Няколко природни практики, с които моментално ще елиминирате СТРЕСА!

1533
Няколко природни практики, с които моментално ще елиминирате СТРЕСА!
Снимка: iStock/Guliver

В съвремието проблемите с нервите и психическите състояния все повече зачестяват и това е така заради прекалено забързаното ежедневие, което водим и по този начин не обръщаме достатъчно внимание на себе си. Добра храна, спорт и време сред природата трябва да са задължителна част от вашия живот, за да сте добре психически и физически.

Ето как тялото ни издава, че сме стресирани

Но все пак, ако чак сега сте решили да се обърнете към природата – ще ви представим няколко практики, които може да използвате за успокояване на душевното ви състояние. Ето как природата влияе на чувствата и емоциите ни:

Почти 90% от служителите в офиси измъчвани от нервни болести

Заболявания на нервната система измъчват 88% от служителите в офиси, докато само 2% от анкетираните заявяват, че изобщо не страдат от з...

Ангажира сетивата 

Забелязали ли сте, че винаги придобивате едно спокойствие и обръщате внимание на всеки детайл сред природата? Всичко ви се струва красиво и магично, защото сетивата ви започват да се изострят.
Съветваме ви да откриете такова място в природата, в което се чувствате най-добре. Докоснете се до нещо наблизо – дърво, цвете, листо, трева. Съсредоточете енергията си върху това растение, оставете зрението си да омекне – докато възприемете формата, цветовете, отраженията и т.н. 
Следващата стъпка, докато все още изучавате растението, е да започенете да фокусирате и звуците на фон. Разграничете един от тях, който е най-приятен за вас. Постойте известно време така и след това, ако е възможно, добавете и други сетива – например мирис. Ще усетите колко по-облекчени и спокойни сте. По възможност практикувайте ежедневно.

Практикувайте намерения

Направете разходката из природа част от ежедневната ви рутина. Съсредоточавайте се върху отделни елементи от нея – летежа на пеперудите, развяването на листата и клоните, формата на облаците, песента на птиците. Отделете поне по 20 секунди, за да включите сетивата си и да съсредоточите изцяло вниманието си върху избрания от вас елемент. 
По този начин вие отпускате стреса и напрежението, освобождавате се от тях.
Към това фокусиране този път добавете и намерение – например си кажете: „Освобождавам се от всички притеснения“. Така към съзнанието включвате и намерение и се съсредоточавате върху позитивното в живота, като забравяте лошите мисли.
Ако правите тези практики редовно, много бързо ще усетите положителното им влияние върху целия ви живот, благосъстоянието и перспективата ви.

Как да се справим със стреса според зодията ни?

Всяка зодия се справя със стреса по различен начин.  Овен Овенът губи много енергия поради активния си начин на живот. За да обл...

Чайовете, които ще ви успокоят и избавят от стреса

Заземете се 

Заземяването е допирът на вашите боси крака със земята. Например ходенето бос по плажа или по тревата. Заземяването има редица ползи – успокоява се нервната система, нямалява се чувството за тревожност, стреса, депресията, повишава се настроението, благосъстоянието, подобрява се сънят. 
Препоръчваме ви при всеки удобен момент, в който може да походите боси по земята – да го направите без да се замисляте. Опитайте и няма да съжалявате, това са само малко от начините, чрез които природата ни действа успокояващо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Венера в Близнаци до 17 юни – Ето какво носи на всяка зодия

3 груби грешки, които всеки допуска с водката

Защо червената роза се е превърнала в символ на любов?

Детокс диета: всичко, което трябва да знаете за смутитата, за да отслабнете

4 грешни факта за брашното, които сте мислили за верни

Как да се справим с бързото омазняване на косата?

Имате ли бенка на лицето? Ето какво означава това!

Колко са женските манастири в България?

30 положителни утвърждения при безпокойство - те ще успокоят и поддържат нервите ви

6 основни факта за соевото месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com