Няма приятелство между мъж и жена

43615
Няма приятелство между мъж и жена
Американски учени доказаха, че такова приятелство е невъзможно

Приятелството между двата пола е невъзможно, доказаха го американски учени.

Специалисти потвърдиха с научни доказателства, че няма как да съществува истинско приятелство между мъж и жена, тъй като мъжете са програмирани да изпитват сексуално влечение към срещуположния пол.

Розовият цвят не съществувал

Любимият цвят на нежния пол, розовото, вероятно изобщо не съществува, разкриват учените, предаде ANI. Проблемът според изследователите...

В днешното общество е напълно нормално да поддържате приятелство с противоположния пол и повечето хора са твърдо убедени, че тази връзка е чисто платонична. Но ако и мъжът, и жената са хетеросексуални, със сигурност ще се появи сексуално привличане някой ден, убедени са експерти от Университета на Уисконсин след експеримент върху 400 доброволци, предаде БГНЕС.

Концепцията за приятелството между мъжа и жената се оказва сравнително нова за еволюцията на човека. Но това не променя факта, че жените и мъжете все още имат естествени инстинкти, които не подлежат на контрол.

В изследването са участвали хора от различни възрасти - от 18 до 52 години. 88 двойки приятели били разделени в различни стаи, където били помолени да отговорят на няколко въпроса. Психолозите открили, че мъжете са по-склонни да превърнат приятелството в романтична връзка, отколкото нежния пол. От еволюционна гледна точка нещата остават непроменени. В миналото мъжете се възползвали от възможностите да се разплодят, което в наши дни се свързва с мъжката потребност от сексуално разнообразие.

Редактор: Десислава Симова

Най-тихата стая в света плаши

Казват, че мълчанието е злато, но в САЩ има стая, която е толкова тиха, че е направо плашещо. Най-дългото време, прекарвано от някого ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com