От днес давайте пак на latinica

7818
От днес давайте пак на latinica

Няма ден, в който някой от нас да не напише нещо на латиница, но има един, в който никой не се осмелява - 24-ти май. Дали, защото ни е страх да не предизвикаме гневна вълна от коментари или защото просто се чувстваме длъжни да покажем уважение към езика... макар и за един ден.

Неграмотни сме. Английски владеем, колкото да се оправим, а български - колкото да не ни е срам, че сме българи. Да махнем пълния член, защото било по-лесно. Да махнем и запетайките освен, малките и големите букви - също!

За 24. май и киrилиц@та

Покрай 24. май винаги настъпва една особена еуфория, сравнима с хаоса, който създават малообразовани членове на секционна избирателна к...

От днес давайте пак на latinica i bez tova nikoi nqma da vi napravi zabelejka. Празникът остана някъде там между изгубените запетайки. Хвърлете и книгата, която се опитахте да отворите вчера, за да си припомните как се държеше. И сме сигурни, че всичко това НЕ ВАЖИ ЗА ВАС. Почти всеки един коментар под статията ще е по повод правописа и липсата на запетайки в тази статия или как нищо от това не се отнася за вас.

Не четем, хора. Това е истината. Има такива, които още се изумяват, че правилното изписване на отверка е отвертка. И аз бях изумена, когато го видях в една книга преди години и си помислих, че е печатна грешка. Но истината е, че грешката е в нас.

Днес е 25-ти май - ден като всеки друг. Ден на латиницата, на неграмотността, на липсата на желание за развитие или просто ден, в който няма да се усетим как нищо не се е променило.

Да научим поне английския като хората, нали всеки втори говори за ТЕРМИНАЛ 2 и как нищо в тази държава не е достойно за неговата особа. А... май се оказва, че ние сме недостойни за държавата си.

Първата ни писменост - глаголица и кирилица

Първата българска азбука – глаголицата – е създадена през 862 г. (според други учени през 855 година) от Константин-Кирил...

Честит 25-ти май!

(... и прощавайте за пропуснатите запетайки)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com