От какво са направени кренвиршите?

47568
От какво са направени кренвиршите?
Снимка: Pixabay

Стигаме до дъното на това, което влиза в производството на хотдог, и научаваме за всички съставки. Това не е мистериозно месо!

Какво всъщност има в хотдога?

Всяка марка и рецепта за хотдог са уникални, но според Американската администрация по храните и лекарствата всичко, което се предлага на пазара като хот-дог или кренвирш, трябва да бъде наденица, която е варена и/или пушена. Количеството мазнини и вода, когато се комбинират, не може да състави повече от 40 процента от хотдог. Продуктите също могат да съдържат до 3,5 процента немесни свързващи вещества и пълнители, като пулверизирани зърнени храни и млечни продукти на прах. Това означава, че основната съставка в хотдоговете е истинското месо.

Чудото на черния шоколад

Освен месото, ето и някои други съставки за хотдог, които може да видите:

Подправки за вкус, като черен пипер, чесън, кориандър, канела, кимион, индийско орехче, червен пипер и бахар

Месен бульон за засилване на вкуса на месото

Екстракт от мая за пикантност

Натриев нитрит за консервиране на месото

Захар или царевичен сироп за насърчаване на покафеняването

Череша на прах за цвят

Модифицирано хранително нишесте за сгъстяване на пълнежа

Естествен или изкуствен корпус за форма

От свинско месо ли се правят хотдог?

Да, и това не трябва да е изненада. Хората обичат продуктите от свинско месо.

Но въпреки че свинското месо е едно от най-популярните меса, използвани в хотдог, това не е единствената възможност. Можете също така да си купите хот-дог от говеждо, пилешко или пуешко - или продукти, които комбинират свинско и телешко или месо и домашни птици.

Махнете от хладилника си ТЕЗИ храни и напитки, те са ВРЕДНИ за вас

Някои храни, с които сте се запасили вкъщи при спешни случаи, когато нямате време да сготвите, са наистина прекалено калорични и вредни...

Какво има в хотдог с говеждо месо?

Наред със свинското, телешкото оглавява списъка с най-популярните пълнежи за хот-дог. Въпреки че можете да закупите смеси от свинско и говеждо месо, повечето хотдози включват само един пълнеж. Тъй като хората, които спазват кошер диета, не могат да ядат свинско месо, всички кошерни хот-дози са направени от 100 процента говеждо месо.

Какви парчета месо се използват в хотдозите?

Въпреки че има много забавни шеги и не толкова смешни слухове за това какъв вид месо влиза в хотдозите, те всъщност не са направени от „всичко, освен от месо“. И тази „розова слуз“, за която сте чували? Това е, което месната индустрия нарича постно говеждо месо с фина текстура. Според Американския институт за месо, високотехнологичната обработка на храните отделя постното месо от мазнината, а одобреният от агенцията по храните амониев хидроксид се добавя, за да се отърве от бактериите. Процесът се регулира от Министерството на земеделието на САЩ. Резултатът, разбира се, е малко розов и малко лепкав, но е безопасен за използване като пълнеж в хот-дог.

И така, ако не розова слуз, от какво са направени хот-дозите? Истински разфасовки без кости, точно като всичко, което бихте купили от месаря. Това и обвивките, които придават на месото характерната му форма.

Кои храни са забранени за астматиците?

Преработеното месо усилва симптомите на астмата, се казва в изследване, публикувано в списание Thorax. В саламите, кренвиршите и шунка...

Има четири основни типа обвивки, използвани в производството на хот-дог и колбаси: Естествените обвивки са направени от животински черва; колагеновите обвивки са направени от колаген, получен от телешки кости; влакнестите обвивки са направени от цветна хартия с нишки; и целулозните обвивки са направени от вискоза, материал, получен от целулозата, която идва от обработка на дърво или памук. Въпреки че хот-озите могат да се продават „с кожа“, най-популярните разновидности на хотдог на пазара са без кожа.

Фъстъците всъщност НЕ са ядки

Как се правят хотдозите?

Феновете на кренвиршите не са просто объркани от какво са направени - те също са малко объркани от начина, по който са направени.

Производството на хотдог става по следния начин: обезкостени разфасовки от месо, изрезки и парчета животинска мазнина се поставят в месомелачка. След като се смила, сместа се премества в миксер, където се смесва със сол, подправки, които й придават чудесен вкус, втвърдители като нитрити, свързващи вещества и други съставки, за да се получи гладка емулсия. Месната смес се поставя в машина за пълнене, която я изпомпва в обвивки и усуква хот-дозите в отделни връзки.

След това дългите нишки от свързани хотдози се приготвят във фурна, пара или баня с гореща вода. След готвене някои хотдози се опушват, за да придадат допълнителен вкус. След това се поставят в студена вода, за да се охладят напълно, а при тези без кожа се отделя целулозната обвивка от готовия кренвирш. След като обвивката се отстрани, хотдозите се опаковат под вакуум, за да запазят свежестта, след което се опаковат, поставят в кутии и се изпращат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com