Парижката седмица на модата се връща на подиума след 2 г. онлайн

2489
Парижката седмица на модата се връща на подиума след 2 г. онлайн
Снимка: iStock/Guliver

Френската столица може и да е все още дълбоко в плен на вълната от Омикрон и да се адаптира към последните ограничения заради COVID-19, но въпреки това Седмицата на модата в Париж стартира присъствено.

Индустрията бе решена да се върне на модните подиуми след близо две години, през които повечето марки бяха принудени да се оттеглят онлайн.

Ревю в леярна: "Валентино" победи коронавируса в Милано (ВИДЕО)

Продължават екстравагантните начини, по които титаните в модата представят новите си колекции в Милано в условията на коронавриус. "Ва...

Въпреки усложненията, причинени от пандемията, модната общност излиза на сцената независимо от това. Повечето модни къщи се завръщат към дефилетата на живо, стартирали със седмица на мъжкото облекло, последвана веднага от ревюта на висша мода.

Около 17 от 76-те марки от официалния календар на Парижката седмица на мъжкото облекло, включително големи имена като Dior, Hermes и Rick Owens, ще се завърнат на подиума, в сравнение със само шест през миналото лято. Близо 30 други избират други видове лични събития, като канят журналисти, купувачи и други хора, които имат вкус, на по-малко официални срещи в града.

Първата седмица обаче ще има сладко-горчив привкус, тъй като Louis Vuitton ще представи последната колекция на американския дизайнер Върджил Абло, който почина през ноември на 41-годишна възраст след лична битка с рака. Интересът към Абло, близък партньор на Кание Уест, който помогна за преодоляването на предразсъдъците към чернокожите дизайнери, е толкова голям, че Louis Vuitton ще представи ревюто два пъти на 20 януари.

Около френския лейбъл Egonlab, който стартира преди две години с поредица артистични видеоклипове и сега за първи път влиза в официалния календар, също се шуми.

Адриана Лима избухна в сълзи на последното си ревю за Victoria's Secret (СНИМКИ)

Адриана Лима за последен път дефилира на традиционното шоу на Victoria's Secret. След 19 години бразилският модел сваля своите ангелски...

"Да представиш работата си редом с големите къщи, които са ни повлияли много, означава много", казва съоснователят Флорентин Глемарек.

Дизайнерите на висша мода също се завръщат на модния подиум, като 18 от 29-те модни къщи планират ревюта на живо, макар и със станалата вече обичайна уговорка, че вирусът може да попречи на работата в последния момент.

Някои промени вече бяха обявени: благотворителната вечер Sidaction за набиране на средства за изследване на СПИН, която по традиция бележи края на седмицата на висшата мода, беше отложена за юли.

Джорджо Армани отмени ревюто си за мъжка мода в Милано и ревюто си за висша мода в Париж заради последния скок на случаите на COVID-19. Това решение предизвика чувство на дежа вю, тъй като именно 87-годишният италиански маестро пръв отмени своите дефилета в началото на пандемията през февруари 2020 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com