Перфектният маникюр в домашни условия

15612
Перфектният маникюр в домашни условия
Снимка: iStock/Guliver

Липса на време, на финансови средства, затворени салони за красота… Това далеч не означава, че трябва да се лишите от перфектния маникюр – визитната картичка на всяка дама, показващ класата ѝ.

Как да се сдобиете с прекрасен маникюр, изглеждащ като направен в луксозен салон, вкъщи? Креативност, малко търпение и онлайн шопинг за красиви декорации е всичко, което ви трябва.

5-те форми на маникюра и подходящият гел лак за тях

Случвало ли ви е да сте в салона за красота и преди нанасянето на гел лака, маникюристката ви да ви попита: “Каква форма да са но...

Преди да започнете лакирането и украсяването на ноктите, не пропускайте да се погрижите за кожичките, като ги намажете със специално масло и избутате. Не ги режете, това може да причини инфекция. Почистете следите от масло с тампон, потопен в лакочистител, тъй като то ще попречи на дълготрайността на лака ви. Нанесете база, която да предпази плочката от увреждане и оцветяване особено ако сте избрали тъмен лак, и изчакайте да изсъхне.  Нанесете избрания цвят лак. По-добър резултат се постига, ако нанасяте два тънки слоя, оставяйки всеки един да изсъхне, отколкото ако работите с един дебел слой лак. Ноктите трябва да са сухи и чисти, когато започнете да ги лакирате. Важно е и да не сте ги топили скоро в гореща вода – това би предизвикало появата на неестетични въздушни мехурчета върху лака.

Следва най-забавната и креативна част, в която ще се превърнете в дизайнер на своя маникюр и ще създадете шедьоври върху ноктите си. Не очакваме от вас да може да рисувате, не се притеснявайте, за тази цел има лепенки и ваденки за маникюр. Биват отделни елементи или цялостно покритие за нокътя, дизайнът им варира от абстрактни преливки през всякакви фигури на животни, цветя, предмети до репродукции на картини. Съобразете избора си с избора на лак. На черния интересно ще стои зебра, върху червения стилно ляга черно-бяло изображение във винтидж стил. Пеперудите са прекрасни за пролетен свеж лак, снежният човек е идеална рисунка върху синия. Наложете лепенката, без да лепите, за да проверите подходяща ли е за цвета на лака. Когато направите окончателния избор, потопете ваденката във вода за 30 секунди, отделете я от картончето, залепете и фиксирайте с топ лак. Самозалепващите лепенки, които не се мокрят, се нанасят по-лесно и бързо, но стоят изпъкнали върху ноктите. За разлика от тях ваденките са неразличими от рисунка върху лака ви.

Декорирайте шедьовъра си с брокат, камъни, добавете текстура на места със захарен лак. Търпеливо изчакайте да изсъхне и се насладете на резултата.

Ако рисунките не ви допадат, може да декорирате с фини камъни или лак с текстура само един от ноктите си – обикновено на безименния пръст, който да е акцент в маникюра ви и да се отличава от останалите. И все пак внимавайте за хармония и бъдете идейни. Нокти в ярък червен цвят идеално биха си паснали с безименни пръстчета в черен цвят и стикер калинка върху тях. Идеите са безгранични и зависят само от усета, въображението ви и това, което намерите на пазара. Листовете със стикерите, камъните струват едва левчета, което ще ви позволи да се снабдите с количество и да имате различен, стилен и уникален маникюр всяка седмица. При това за ваша гордост сътворен със собствените ви ръце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...