Пет начина, по които можете да помогнете на близките си с проблем с алкохола

4302
Пет начина, по които можете да помогнете на близките си с проблем с алкохола
Снимка: iStock

Алкохолизмът е състояние, което обикновено се характеризира с нездравословни модели на пиене. Хората с това състояние често не са в състояние да контролират пиенето си и могат да продължат да го консумират, дори ако това оказва влияние върху ежедневието им.

Гледането на вашите близки да се борят с проблем с алкохола може да бъде едновременно болезнено и разочароващо. Вашите близки може да нарушават семейния си живот и дори да пренебрегват отговорностите си. Разстройството, свръзано с употреба на алкохол може да варира от леко до тежко. Леките модели могат да се превърнат в по-сериозни усложнения. Ранното лечение и намеса могат да се използват за подпомагане на хора с разстройство, свързано с употребата на алкохол.

Склонни ли сте към алкохолизъм - как да проверите?

Начини, с които може да помогнете

Въпреки че зависи от желанието на човек да се откаже от алкохола, ето някои от начините, по които можете да му помогнете да се откаже от навика:

Говорете с тях: Кажете на любимия човек за това как проблемът му с пиенето ви тревожи и за въздействието, което има върху здравето му, връзката ви и семейството ви като цяло. Бъдете мили и търпеливи.

Обмислете да ги вземете за лечение: Алкохолик може да не е готов да потърси професионална помощ. Въпреки това рехабилитационните съоръжения са важни за хората, страдащи от алкохолна зависимост. Симптомите на отнемане на алкохол могат да бъдат интензивни, рецидивът е често срещан, но е трудно да се преодолее пристрастяването без тази подкрепа.

Предложете своята подкрепа: Трябва да разберем, че не можете да принудите някого да отиде на лечение. Всичко, което можем да направим, е да предложим помощ. От тях зависи дали искат да го вземат. Бъдете съпричастни, неосъждащи и искрени. Представете си себе си в същата ситуация и действайте по съответния начин.

Предложете дейности, които не включват пиене: Опитайте се да отклоните вниманието на човека с разстройство, свързано с употребата на алкохол, с други дейности.

Опитайте се да се намесите: Да се ​​обърнете към някого, за да обсъдите проблемите си, е различно от намеса. Една намеса има по-голямо участие. Това включва планиране и предлагане как това може да бъде коригирано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com