Плюсове и минуси на работата от дистанция

2640
Плюсове и минуси на работата от дистанция
Снимка: iStock/Guliver

От доста време много хора работят онлайн и от дистанция. Това, което всички си представят е как сте на плажа с лаптопа, пиете коктейли и въобще живеете мечтан живот. Има някои тъмни детайли на този начин на работа, който доста хора не споменават, но все пак е добре да ги имате предвид.

В тази статия ще говоря именно за тях, като човек, който е прекарал известно време от живота си в офис и след това се радва на свободата на това да работи от дистанция. 

1) Нужна е страшна дисциплина 

Работите от вкъщи. Може би дори работите от вкъщи за себе си. За да бъдете пълноценни се изисква това да сте преди всичко съвестни и да не се скатавате. Да, на някои работни места това е в нормата, но не може да го правите всеки ден и се превръща в опасен навик. Бъдете съвестни и дисциплинирани. 

2) Понякога работата пречи на домакинството

Представете си, че правите конферентен разговор, а жена ви трябва да чисти с прахосмукачка или децата скачат наоколо. Бонус точки получавате ако съседите правят ремонт. Понякога е много трудно да си пълноценен когато около теб се случват някакви подобни неща. 

3) Размиване на границите 

Когато сте у дома е доста вероятно да продължите да работите и след работно време. Гледната точка на това е, че с излизането от офиса много хора считат нещата за приключени и дори изключват служебните си телефони. Когато сте у дома може да попаднете в капана на това да бъдете постоянно на разположение, което също не е здравословно. 

Доза смях, с която да минем през работния ден

Имате нужда да се посмеете? Не се тревожете - ние сме насреща. В този материал ще споделим с вас порция чудесни вицове. Предупреждаваме...

4) Липса на фокус 

Работното ви ежедневие може наистина да бъде разкъсано ако не го управлявате правилно. Жената може да ви извика до магазина, може да решите да изчистите, да измиете чиниите и в крайна сметка да имате един провален работен ден, в който не сте изпълнили своите задачи. 

5) По-трудна социализация

Трудно е да се усещаш като част от колектив, който чуваш само онлайн и виждаш през някоя платформа за видео разговори. Динамиката в офиса е съвсем различна и носи различни позитиви. По-трудно ще създадете връзки и приятелства когато сте заключени у дома. 

Ако успеете да превъзмогнете тези пет основни неща, трябва да знаете, че може да се насладите на всички плюсове на работата от разстояние. Няма да висите в задръствания и да ползвате градски транспорт, може да сте на всяка една точка на планетата, стига да имате интернет и имате предпоставка да се наспивате повече и да прекарвате повече време с близките си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Кои билки помагат за ускоряване на метаболизма?

10 случая, когато е време да осъзнаете, че младостта си е тръгнала безвъзвратно

Как лесно да проверим дали парфюмът е оригинален?

Пречи ли бавния метаболизъм на отслабването или е просто мит?

Ако остане главата на кърлежа в кожата - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com