Подправки, които ви помагат да отслабнете

13160
Подправки, които ви помагат да отслабнете
Снимка: Jill Wellington / Pixabay

Поддържането на нормално тегло е предизвикателство с напредване на възрастта и при съвременния начин на хранене – фастфууд, готви храни, полуфабрикати. Стройната фигура обаче е важна не само за впечатляващата визия, но и за здравето. Много от заболяванията са свързани с лошо хранене и затлъстяване.

Това прави отслабването път не само към красотата, но и към подобряване на здравословното състояние. В менюто ви за фина талия трябва да присъстват минимум въглехидрати, максимум белтъчини, витамини и минерали от плодовете и зеленчуците и… подправки за отслабване. Кои са подправките за отслабване и как всяка една от тях ни помага за стопяване на излишните мазнини?

Можете ли да повярвате, че може да ОТСЛАБНЕТЕ, докато спите

Колко хубаво би било да съчетаем полезното с приятното – сънят със свалянето на килограми. Оказва се, че това е напълно възможно....

1.       Горчица

Горчицата предизвиква организма да работи на по-високи обороти, стимулира метаболизма и изгарянето на мазнини. Тайната се крие в лютивия ѝ вкус, който се дължи на капсаицин, стимулиращ термогенезата, поради което е важно да избирате люта горчица, ако се стремите да тествате потенциала ѝ да ви вкара в два номера по-малки дънки. Най-добри в това отношение са азиатската и мексиканската горчица, които са най-пикантни. След консумация на горчица в продължение на няколко часа организмът ви гори повече калории от обикновено, дори да стоите на стола пред компютъра, а не да се потите в залата. Важно е обаче да четете етикетите и да внимавате с горчица, съдържаща много захар, тъй като ефектът при нея ще бъде обратен.

2.       Канела

Едно от най-трудните изпитания по време на диета са сладките изкушения и глада за захар. Може да потиснете желанието за торта и шоколад, хапвайки канела. Добавете я в обезмаслено мляко и си пригответе вкусен, ароматен и нискокалоричен десерт, който ще ви помогне в отслабването. Канелата помага за контрола на инсулина в кръвта, препоръчва се на диабетици, диуретик е, подпомагащ извеждането на излишните течности от организма и улеснява храносмилането.

3.       Джинджифил

Наистина ли ИЗПОТЯВАНЕТО може да сваля калории

Повечето хора се стремят да се потят повече, за да топят килограми по време на тренировка и това е напълно нормално и логично. Дали оба...

СЗО сочи подправката като средство за предпазване от инфекции, подпомагащо имунната система, и като чудесен помощник в процеса на детоксикация на организма. Детоксикирането е неизменна част от процеса на отслабване, така че консумацията на джинджифил си струва да бъде изпробвана. Ще подобрите здравословното състояние на организма, ще се изчистите от шлаките и ще ускорите метаболизма. Джинджифилът се препоръчва и на спортуващите, които не желаят да губят мускулна маса, а само мазнини по време на тренировката си.

4.       Люти чушки

Лютите чушки, подобно на горчицата, съдържат капсаицин, който води до загряване на организма и до ускоряване на метаболизма. Може да се консумират в ястие или просто да ги гризате, ако обичате люто и вкусът не ви притеснява.

5.       Червен пипер

Богат на витамин Е, подпомагащ отслабването, червеният пипер е една от най-препоръчваните подправки за контрол на теглото. Може да я добавяте в различни ястия като освен ползата за фигурата тя съществено подобрява вкуса и аромата им и им придава цвят. Червеният пипер подпомага изхвърлянето на излишните течности от организма, предотвратява подуването на корема, стимулира изгарянето на мазнини.

Полезни чайове, с които се отслабва лесно

Мечтали ли сте да отслабнете без досадни и изтощителни диети – просто като пиете чай? Приятната новина в случая е, че има ме...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com