Полковник Мяу - котаракът с най-дълга козина в света

26778

Хималайско-персийска кръстоска - Полковник Мяу, е обявен официално за котарака с най-дългата козина в света, съобщи в. "Дейли мейл". Любимецът живее при Ан Мари Авей и Ерик Росарио в Лос Анджелис, Калифорния.

Две годишният котарак има дължина на козината цели 23 сантиметра. Тя е измерена от трима независими ветеринари, които изчислили средната дължина въз основа на десет косъма. След това доказателствата били изпратени на жури за потвърждаването на рекорда. Той ще бъде включен в новото издание на Книгата на рекордите Гинес - през септември 2014 година.

Nissan Patrol влезе в Книгата на рекордите Гинес

Nissan Patrol Challenge достигна до големия си финал вчера, когато бе записан нов рекорд за Книгата Гинес, постигнат от неудържимия Гер...

"Вече знаехме, че той е най-добрият котарак на света, но да бъде признат за Книгата на рекордите Гинес е едно по-високо ниво. В къщата буквално всичко е в косми, включително и ние. Имам чувството, че постоянно чистя с прахосмукачката", сподели Ан Мари.

Козината на Полковник Мяу трябва да бъде ресана по три пъти в седмицата и в тази задача се включват и двамата му собственици. Не използват препарати за козината на котарака, мият я само с вода, след което я решат.

Улични котки нападнаха французойка

Шест улични котки нападнали 31-годишна французойка в град Белфор, регион Франш-Конте, която излязла да разходи пудела си и за малко д...

Полковник Мяу се превърна в интернет сензация, след като се сдоби със собствен сайт, страница във Фейсбук и канал в Youtube, който вече е посетен от над два милиона души.

"Полковник Мяу е отглеждан за слава, и знаех, че пухестият котарак ще се превърне в голям хит сред читателите. Той е невероятно създание и несъмнено ще вдъхнови хора от цял свят да извадят линийките и да измерят козината на собствената си котка. Щастливи сме да го приемем в семейството на Книгата на рекордите Гинес и както ще видите скоро, той е само един от многото забележителни рекордьори в новата книга", заяви Крейг Глендей, главният редактор на Книгата на рекордите.

Новото издание ще бъде пуснато на пазара на 12 септември. Книгата излиза за първи път през 1955 година и до момента е продадена в над 120 милиона копия в над 100 страни.

Дизелов VW Passat влезе в Книгата на Гинес

  Volkswagen за пореден път доказа, че прави едни от най-икономичните дизелови двигатели в света, след като един Passat TDI поста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com