Положителните неща от карането на велосипед

2101
Положителните неща от карането на велосипед
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас знае, че спортът е полезен за здравето. Без физическо движение се чувстваме зле, нямаме жизнена енергия, метаболизмът ни се забавя, но целият съвременен свят е изграден да бъде възможно най-удобен - тоест да се движи възможно най -малко. Много хора изпадат в катастрофална спирала на покой. И почти всеки в мазето, гаража или балкона си има инструмент, с който може да излезе от тази спирала - велосипеда.

С какво ни е полезен той?

Намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания

Дори любителите, практикуващи карането на велосипед увеличават ударния обем на сърцето и неговия минутен капацитет. Как това се превръща в здраве? Е, има положителен ефект върху профилактиката на сърдечно-съдови заболявания, намалява риска от атеросклероза, инфаркти и инсулти. Обучен сърдечен мускул, принуден да работи интензивно по време на тренировка, намалява честотата на неговите контракции по време на почивка. По-ниската стойност на пулсът в покой е много добре дошъл феномен.

Укрепване на мускулите

Карането на колело подобрява издръжливостта и силата на мускулите на долните крайници, задните части и това, което не е очевидно (диаграмата не го показва) - също така оказва напрежението на гърба, предмишниците и коремните мускули, чиито мускули (напр. напречен корем) оказват влияние върху стабилизирането на тялото на колоездача (централна стабилизация).

Освен това въртенето на велосипед с педали е много здравословно движение, което е идеално за рехабилитация на долните крайници, с проблеми с колянните стави. Карането на колело заедно с плуването например е препоръчителна форма на дейност за хора с наднормено тегло или с дегенеративни ставни заболявания. Движението на колело е неинвазивно, естествено и не натоварва скелета на трениращия човек.

Намаляване на теглото

Колоезденето заедно с подходяща диета може да помогне за намаляване на мастната маса, което е нежелателно за повечето от нас. Монотонното каране със средна интензивност с постоянна скорост не е нищо повече от аеробни (аеробни) тренировки. По време на такова упражнение тялото черпи енергията, необходима за извършване на работа директно от мастната тъкан, като я изгаря. Друг положителен ефект от такова обучение е увеличаването на метаболизма (по-бърз метаболизъм) и подобряването на издръжливостта и издръжливостта.

Подобрява психиката и комуникацията

Докато карате колело, можете да се съсредоточите върху едно нещо - шофиране, да не стоите в задръстване, да не чакате колата пред вас най-накрая да започне да се движи - просто шофирате. Можете да дишате пълноценно, да поемете по живописната колоездачна пътека покрай реката, далеч от претъпкания път. Избирайки велосипед като ежедневно транспортно средство, винаги ще дойдете на работа навреме - в края на краищата няма да се изненадате от задръстване, причинено от злополука или пътни работи по трилентовия път на града.

Екология

Грижите ли се за околната среда и искате следващите поколения да живеят в хармония с природата? Затова се погрижете за това днес. С колоездене опазвате околната среда, не консумирате изкопаеми горива, не замърсявате въздуха, не изразходвате съществуващата пътна инфраструктура, не стимулирате индустрията, която трябва да произвежда все повече и повече. Избирайки велосипеда, вие сте по-близо до природата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com