Ползи от употребата на омекотител

1411
Ползи от употребата на омекотител
Снимка: iStock/ Guliver

Омекотителите са специализирани дермокозметични средства, които използват в състава си вещества, които спомагат за поддържането на правилна хидратация на кожата, смазват я, намаляват дразненето и възстановяват хидро-липидния слой на епидермиса. Те също така помагат да се предпази кожата от възможните негативни ефекти на фактори на околната среда, включително алергени. Омекотителите намаляват усещането за сърбеж, често срещано в атопичната и суха кожа и са противовъзпалителни. Омекотителите се предлагат в много форми, като кремове, лосиони, емулсии, гелове и шампоани.

Какво представляват омекотителите?

Омекотителите са модерна дермокозметика, предназначена за цялостна грижа за кожата, използвана както в козметологията, така и в дерматологията. Те са изключително леки, така че повечето от тях могат безопасно да се използват дори при новородени от първите дни на живота.

Омекотителите създават невидим защитен слой върху повърхността на кожата, който ефективно предотвратява прекомерната загуба на вода. Благодарение на него кожата е правилно овлажнена и остава приятна на допир и гладка за дълго време.

Омекотителите също смазват кожата. Те създават деликатен филм на повърхността на кожата, който осигурява дълготраен комфорт. Въпреки деликатността си, те са изключително ефективни. Благодарение на своите овлажняващи и регенериращи свойства, те не само подобряват външния вид на кожата, но също така подпомагат лечението на заболявания като псориазис или атопичен дерматит (AD).

7 неща, които често използвате по грешен начин

Понякога хората използват познати неща, без да се замислят дали го правят правилно или не. Оказва се, че можете не само да не помогнете...

Омекотителите се състоят предимно от естествени растителни мазнини като масло от макадамия, масло от рапица, масло от ший, масло от инка омега, зехтин, царевично масло Омекотителите не съдържат парабени - консерванти, изкуствени оцветители, пенообразуватели или аромати. Поради елиминирането на съставките, които могат да раздразнят кожата, рискът от странични ефекти е минимален.

Как действат омекотителите?

Натуралните растителни масла, включени в омекотителите, са богати на комплекса от Омега 3-6-9 киселини. Тяхната задача е да попълнят липидния дефицит, да задържат водата в дълбоките слоеве на кожата за по-дълго и да намалят чувството на сърбеж. Освен това уреята и натриевият хиалуронат поддържат хидратацията. Алантоинът и D-пантенолът имат успокояващ и успокояващ ефект върху раздразнената и свръхчувствителна кожа.

Омекотителите създават обвивка на повърхността на кожата, която я предпазва от прекомерно изпаряване на водата и от въздействието на външни фактори. Благодарение на него кожата е правилно овлажнена, остава приятна на допир и гладка дълго време, не изсъхва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо е добре да включите лук в диетата си?

Разкриха тайната на пирамидите и какво е помогнало да бъдат построени

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com