Помага ли вдигането на тежести на жените да отслабнат?

2683
Помага ли вдигането на тежести на жените да отслабнат?
Снимка: iStock

Как да се освободим от излишните килограми е съществен въпрос, занимаващ съзнанието на дамите. Многобройните диети са добре известен начин да се свали някои излишни телесни натрупвания, но това винаги е свързано с воля, упоритост, постоянство и изисква и физически усилия под формата на тренировки.

Добрата физическа форма с една дума е комплекс от здравословна диета и достатъчна физическа активност. Без тренировки няма как да се оформи добре изглеждащо и стегнато тяло, което да бъде гъвкаво и здраво. Слабият пол е предразположен към оформянето на изваяни телесни форми, които са не само красиви, но и залагат на женственото излъчване.

С тази френска диета ще свалите 8 кг за 2 седмици, без да гладувате

Сред многобройните упражнения във фитнеса може да се заложи и на вдигане на тежести. Дали те имат роля в постигането на добра и стройна фигура?

Всеобщото мнение, че силовите тренировки, които включват и вдигането на тежести, са несвойствени натоварвания за жените и даже забавят процесите на сваляне на тегло. Истината е съвсем различна - независимо от пол, възраст и килограми, силовите тренировки ускоряват изгарянето на натрупаните калории и оттам подпомагат процеса на отслабване.

Дамите по-трудно от мъжете трупат мускулна маса, това е всеизвестно. Дължи се на генетични причини. За да може една жена да стане по-масивна чрез мускулната си маса, е нужна солидна и продължителна физическа активност, много време, прекарано в тренировки в сравнение с нужното за един мъж.

За да се отслабне, важен фактор е калорийният дефицит, което означава изгаряне на повече калории, отколкото са приети с храната. Този резултат е постижим по няколко начина.

-       Приемане на по-малко калории, отколкото се изгарят

-       Горене на калории с повече упражнения

-       Комбинация от двете

8-те въпроса преди започване на диета

При всички положения е нужно постоянно да се следят и броят калориите. Затова вдигането на тежести се явява добър начин да се борят повече калории активно.

Като извод може да се каже, че вдигането на тежести е възможност за по-бързо сваляне на килограми, но това в никакъв случай не може да бъде основно средство за отслабване. Тежестите помагат при загубата на мазнини те да бъдат заместени от мускули. Мускулите стават метаболитно ефикасни и поддържат загубата на тегло като се изгарят калории в състояние на покой.

Препоръчват се други методи за отслабване, като далече по-ефективни. Кардиото, в което влизат бягането, скачането, колоезденето и плуването е тренировка, която е доказано ефикасна за сваляне на килограми.

Ако направим равносметка, то излиза, че най-ефективната за дамите е комбинацията между силови тренировки за жени, включващи вдигане на тежести и кардио активности с всички ползи, които носят за намаляването на теглото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com