Поне с 5 см по-високи - ето как да изглеждате по този начин!

7730
Поне с 5 см по-високи - ето как да изглеждате по този начин!
Снимка: iStock

Много жени живеят комфортно с височината си под 160 см и изобщо не се притесняват, че не изглеждат по-високи. Но все пак доста често възникват въпроси относно стила за по-нисичките дами.

Пропорциите на дрехите по вертикала

Подбраните правилно пропорции може да сторят чудеса и визуално да прибавят на височина няколко сантиметра. Много е важно дрехите да изглеждат добре на вашата фигура, без излишни обеми по тесните части. Притежателките на фигура тип „миньонче“ би трябвало да обърнат внимание всяка част от визията да е на своето място, като не излиза извън визуалната зона на фигурата.

Примерно, ако дама със среден ръст визуално може да стесни или разшири фигурата си чрез дълъг шал, то такава техника е противопоказна за дребни жени. Нищо не трябва да виси до коленете, защо така краката изглеждат къси. Със същия подход късата роклята над коленете трябва да се предпочете пред рокля, дълга до глезена. Разбира се, обувките с ток могат да направят всяка ниска жена да изглежда по-висока. Въобще, всяка дама с нисък ръст знае за магическия ефект на 12 см токче върху височината. Предпочитаните поли би трябвало да са дълги до коляното или леко да го покриват.

Винаги актуални: не хвърляйте тези дрехи от гардероба си

Принт

Предпочитаната щампа за ниските дами е със средни размери, а още по-добре ситни. Средно едър принт може да се използва, но далеч от лицето - например за поли.

Дължината на роклите е желателно да бъде същата, както тази на полите - до коляното. В случай, че фигурата го позволява, кройката на роклята би трябвало да бъде достатъчно прилепнала. При изпъкнали корем и бедра избирайте по-свободни кройки на роклите, но без ненужна ширина. В дрехи с едър контрастен принт ниската жена просто ще се загуби и визуално ще стане още по-ниска – защото вниманието ще се привлече от дрехите.

Едноцветните рокли с правилно улучената дължина са най-печелившият вариант за ниски дами. Горните и долни части с един и същи цвят добавят визуално височина по няколко сантиметра. В случай, че коленете не позволяват откриването им, предпочитайте дължина леко под коляното.

Връхни дрехи

Перфектната дължина на връхните дрехи е малко над коляното. Умереният овърсайз за палтото е приемлив, но така или иначе полуприлепналата кройка ви добавя малко височина. Средната дължина („миди“) заедно с „овърсайз“ (по-широко) – за ниските дами е рискова опция на връхни дрехи. Високият ток ще помогне, плюс откритите тесни части на тялото: китки, глезени, шия. И ярко гримирани очи – целта е погледът на наблюдателя да е концентриран върху лицето, а не върху дължината на краката.

Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

Тесни панталони и дънки

Тесните дънки са вече направо втръснали и остават в покрайнините на модата. Ала не и за ниските дами. Когато печелившите части на краката бъдат скрити в широки дънки – тогава цялата фигура става квадратна, ниска и масивна. По тази причина тесните панталони и дънки са най-предпочитаните за ниските дами. С подходяща ширина в ханша и коленете, естествено. На 45-50 години може да не се впиват в бедрата, а да изберете приятно стеснени модели, деликатно обрисуващи фигурата.

Токът

Може въобще токът да липсва, особено в една възраст, когато немалко жени вече не носят високи токчета. Щом спазвате вертикалните пропорции, избирате точната кройка и ширина на дрехите, тогава спокойно може да минете без токчета, а да предпочетете модни обувки с плоска и равна подметка. Правилото при ниски жени е следното: по-късата долна част позволява по-нисък ток на обувката.

Но с височина 152 см, като Кайли Миноуг, и дължина на роклята до глезените, е трудно без токчета да ви забележат в тълпата. Ниските дами трябва все още да си останат на токчета. Или да носят по-къси рокли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com