Породите кучета, които можете да оставите сами вкъщи без проблеми

37146
Породите кучета, които можете да оставите сами вкъщи без проблеми
Снимка: Michael Siebert / Pixabay

Сами... но не и самотни

В един мечтан свят бихме прекарали цял ден, всеки ден, гушкайки домашните си любимци. Но в действителност изискванията на нашия професионален и личен живот ни отдалечават от любимите ни кученца. Ако искате да приемете нов космат член на семейството в дома си, но знаете, че често ще ви няма с часове, експертите по домашни любимци и ветеринарните лекари препоръчват определени породи, които могат да понасят повече време насаме, отколкото други. Откъде трябва да започнете търсенето си? С този списък, разбира се! От кученца с джобен размер до по-големи, това са независимите кучета, които могат да бъдат оставени сами – щастливо и без проблеми. Но не забравяйте: всички кучета имат своите граници. Най-общо казано, това е колко време е добре (и не е добре) да оставите кучето си само вкъщи.

Ако домашният ви любимец можеше да говори, би ви казал ТОВА

Хрътка

Хрътките не развиват такава връзка с хората, която прави раздялата болезнена. Това означава ли, че не обичат собствениците си? Въобще не! Това просто означава, че им е по-лесно да се отпуснат сами и вероятно ще прекарат по-голямата част от деня в дрямка. Когато са малки, те се нуждаят от дълга разходка на каишка всеки ден, но с напредване на възрастта не се нуждаят от толкова много активност. Въпреки че големите кучета, по-възрастните хрътки вече не изискват ежедневно бягане.

Басет

Тези пазители не са просто очарователни; те също са идеални за живот във ферма, градско жилище или живот в „предградията“. Те спят за дълги периоди през деня и като цяло са много спокойни и неактивни. Ако сте човек, който работи дълги часове, басет може да е порода кучета, която можете да оставите сами.

Въпреки това, басет хрътките изискват специално внимание. Тези кучета трябва често да почистват ушите си и са склонни към наддаване на тегло. Това означава, че ще трябва да се уверите, че те правят малко упражнения, за да не напълняват. И още една важна забележка: Басет са най-подходящи за по-студен климат и са порода, която никога не трябва да се оставя навън, особено при по-високи температури.

Малтийски

Сладки, пухкави и очарователни, малтийските кученца са сладки спътници. И макар че определено имат енергия и с радост ще тичат из дома ви, те не се нуждаят от толкова много упражнения, колкото другите породи и са сред кучетата, които могат да бъдат оставени сами. Те често ще лаят, за да ви предупредят, ако чуят нещо непознато, но обикновено не е за внимание. За да сведе разговорите им до минимум, когато сте далеч, се препоръчва да ги оставите в стая далеч от входната врата и прозорци с изглед към дейностите на открито.

Шиба Ину

Шиба ину е една от най-популярните породи кучета в Япония. Средно големи и по своята същност лоялни, тези кучета са страхотни спътници, но не се считат за нуждаещ се тип домашни любимци. Те имат репутацията, че не са прекалено привързани, но това е балансирано от това, че са щастливи в собствената си компания. Въпреки че се справят добре в много домакинства - със или без деца - те са склонни да бъдат упорити, така че обучението може да е малко по-сложно, отколкото при други породи.

Пудел

Докато пуделите се нуждаят от интензивна грижа и имат специфични изисквания за хранене, те са много интелигентна порода и имат страхотен характер. Едно от най-добрите им качества е спокойният им характер, който им позволява да бъдат сами за продължителни периоди. Когато дойде време за игра обаче, пригответе се! Те са много активни и ще тичат, преследват топки и пръчки. Въпреки че пуделите са независими кучета, които могат да бъдат оставени сами, те се нуждаят от гушкане със своите стопани, към които бързо се привързват. Ако работите от вкъщи, но прекарвате дълги часове в работа и имате малки почивки през целия ден, стандартният пудел може да е добра порода за вас, тъй като те обичат да се гушкат и да са със своите стопани.

Защо кучетата се подушват винаги отзад?

Мопс

Добри новини, ако не можете да се наситите на тези сладурски пухкави лица: Мопсовете обикновено са адаптивни и могат да приемат постоянна рутина да идвате и си отивате. Започнете с малки сесии насаме, за да ги свикнете с графика си. Но да бъдат кучета, които могат да бъдат оставени сами, е само едно от предимствата за продажба на мопсовете. Това симпатично малко куче не изисква енергични ежедневни упражнения  и въпреки че е добър пазач, той е склонен да лае по-малко от другите с неговия размер. Мопсовете също обикновено се чувстват удобно с деца, особено ако се отглеждат заедно. Те също така правят страхотни кучета за по-възрастните хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com