Поставете лимон в спалнята си и в нея ще се случат невероятни неща

36617
Поставете лимон в спалнята си и в нея ще се случат невероятни неща
Снимка: iStock/Guliver

Лимонът е известен със своите безбройни терапевтични свойства. Самият аромат на този плод може да ви накара да се почувствате изключително свежи. Но освен приятния аромат, се констатират и няколко други ползи за здравето. Ароматът на лимон е много повече от освежител на въздуха.

Жена започна да спи с половин лимон до леглото и няма да повярвате какво се случи

Първо, добре е да нарежете няколко лимона и да поръсите малко сол върху тях. Това трябва да направите преди да се приготвите за сън вечер, намерете място на тези филийки близо до леглото си, където спите. Звучи ли ви странно?

Защо замразените лимони са по-полезни?

Факт е, че лимонът е много полезен. Но защо да го замразявате, след като целогодишно може да го откриете в магазина? Оказва се, че замр...

Е, много изследователи твърдят, че се констатират някои магически ползи за здравето, когато оставите лимонови резени до леглото си. Ето какви ще са ползите за вас от този странен ход.

1. Ароматът на лимон е освежаващ, както и антибактериален. В случай, че страдате от запушване на носа, ароматът на лимони може лесно да ви приспи.

Ако направите това с лимона, ще забравите за всички болести

2. Смята се, че ароматът на лимон също така намалява стреса. Ароматът на лимоните може да облекчи стреса ви и да отпусне сетивата ви. Това ще съдейства да имате здрав сън през нощта. А не се ли стремим непрекъснато към това?

3. Мухите и комарите мразят аромата на лимон. Лимоните имат отблъскващи насекомите свойства. Така че, ако сънят ви често се нарушава от мухите и насекомите, можете да държите резенче лимон близо до леглото си, за да се отървете от онези досадни същества. Няма да се налага да използвате опасните спрейове за унищожаване на насекоми.

Какво бъркаме при приготвянето на водата с лимон?

Силно разпространено е, колко полезна е водата с лимон - било то рано сутрин преди хранене или през целия ден, като част от диетата. Ни...

4. Ако страдате от безсъние, трябва да опитате този трик поне веднъж. Ще се чувствате спокойни и ще спите значително по-добре.

5. Освен всичко останало, аромата на лимон успешно понижава кръвното Ви налягане. Така че, ако страдате от хронични проблеми с високо кръвно, лимонът е най-добрият ви приятел. Изпробвайте и сами ще разберете дали работи.

6. Ще се събудите свежи на следващата сутрин. Ароматът на лимон повишава нивата на серотонин в тялото ви. И както сигурно вече знаете, серотонинът ви помага да спите добре. Така че по-добрият сън означава да сте по-свежи на следващата сутрин.

7. Резенчетата лимон освежават въздуха на стаята ви. Качеството на въздуха във вашата стая се подобрява, нещо което е полезно за всички в стаята.

Лимонът е полезен не само, когато се консумира. Ето че и неговият аромат има изключително въздействие върху човешкото здраве. Не случайно освежителите с аромат на лимон са особено търсени. Разбира се, натуралният лимонов аромат е за предпочитане, тъй като този в освежителя е получен от различни химикали, които биха могли да бъдат вредни за околните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com