Поверия за гълъби - носят важна промяна в живота!

40152
Поверия за гълъби - носят важна промяна в живота!
Снимка: Pixabay

Гълъбът открай време е символ на мир. Но има и други, не по-малко интересни предзнаменования и суеверия за гълъбите.

Гълъби в локва

Мнозина знаят, че животните, особено птиците, усещат климатичните промени много по-добре от хората. В това отношение се вярва, че щом гълъбите се къпят в локва край пътя, на площад или в двор, предстои суша – а по това, кога точно се къпят, може да се разгадае какво ще бъде лятото. Така, ако забележите гълъби да се къпят в локва в края на пролетта, а времето е вече топло, значи лятото ще е горещо и предимно сушаво.

Мъртъв гълъб върху пътя

Ако се натъкнете случайно на мъртъв гълъб, паднал върху пътя, това категорично не е добра поличба. Счита се, че означава заболяване - затова трябва внимателно да наблюдавате здравословното си състояние и може би даже да идете на лекар. Това суеверие е твърде разпространено сред шофьорите-тираджии - които твърдо вярват, че, ако, не дай си Боже, случайно сгазят гълъб, ще имат скоро инцидент.

Поверия за врабчетата - добър или лош късмет носят?

Гълъб каца на главата ви

Мнозина хора са уверени, че кацне ли случайно див гълъб на главата ви, за в бъдеще със сигурност ви очакват просперитет и богатство. Разбира се, това не е валидно за домашните гълъби, понеже и без това те често кацат на рамото или на главата на стопанина си. Ако гълъбът, който кацне на главата ви, държи класове или клонче в човката си, това означава със сигурност едно: изпълнявайте смело и най-рискованите си планове, защото ви чака късмет. Човек, на когото се е случило това, веднага подобрява живота си, без значение дали за финансови или лични въпроси – навсякъде го придружава сполука.

Насън гълъб каца върху главата ви

Сънувате ли, че гълъб кацне на главата ви, този знак обещава новини, ала не се стряскайте - те ще са приятни. Възможно е такива новини да дойдат от приятели или роднини; просто се настройте на радостна вълна и не бързайте!

Гълъб върху перваз на прозорец

Ако видите гълъб върху перваза на прозорец, не се плашете. Според суеверните хора такава поява на птица е възможно да предвещава лоши известия - но не се плашете. По-добре наблюдавайте поведението й. Ако гълъбът е спокоен, неговото посещение не вешае нищо лошо. Не го прогонвайте, а го нахранете! Поверието е, че щом храним гълъби, произнасяме мълчалива молитва за починали роднини. Щом птицата кълве зърната или хляба, навежданията й за трохичките са поклони за починалия, благодарение на които се пречистваме от грехове.

7 работещи поверия, които ще привлекат любов и щастие

Гълъбът влиза през прозореца

В случай, че гълъб влети през прозореца с клонка в човката си, значи чакайте добри новини. Ще настъпи скорошно събитие, което да измени живота ви към добро. Това е лесно обясним знак: гълъбите, както и други други птици, са твърде срамежливи и не влизат просто така в жилище с хора. Клончето в човката символизира позитивно събитие: приятна среща, писмо или запознанство.

Гълъб на балкон

Ако на балкона кацне гълъб,, постои малко и отлети, очаквайте важни новини! Легендата гласи, че душите на починали близки във вид на гълъби идват при роднините им, за да ги уведомят за предстоящите промени в живота.

Гълъбът оставя перо на перваза на прозорец

Ако върху прозореца ви кацне гълъб и после забележите перо, останало след него на перваза, не го изхвърляйте. Гълъбът е Божията птица и неслучайно решава да ви остави подобен „подарък“. Скрийте перцето над входната врата, то ще пази вашия дом от всякакви злини. Може също да превърнете перото в личен талисман и да го носите винаги със себе си. Най-добър такъв амулет е перото от бял гълъб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com