Правилата, които трябва да спазваме при избор на шампоан

11981
Правилата, които трябва да спазваме при избор на шампоан

Основата на грижата за косата са шампоани и балсами. Много от нас ги избират, водени от обонянието и зрението си. Хубава бутилка плюс приятен аромат се равнява на успешна покупка. Това е една от най-често срещаните грешки. На първо място, шампоанът трябва да бъде съобразен със скалпа, а след това със състоянието и типа на косата. За дълга коса е най -добре да използвате два продукта - един за измиване на скалпа и един за косата.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДОБЪР ШАМПОАН? - Анализът на индивидуалните нужди е от съществено значение тук. ..

Трябва внимателно да наблюдавате как се държи косата ни и какво е състоянието на скалпа.

Основното правило: изберете шампоан за скалпа, и балсам за косата. Когато скалпът е мазен и краищата на косата са сухи, изберете шампоан за мазна коса, и балсам - за суха коса.

При избора на шампоан трябва да се ръководим от състоянието на скалпа. Състоянието му е от решаващо значение за външния вид и здравето на цялата коса. Има космени фоликули (т.е. луковици), от които расте косата. Дали са матирани или лъскави, дали растат добре или се чупят, зависи само от състоянието и състоянието на луковиците. Ето защо е толкова важно да изберете правилния шампоан за грижата за скалпа и косата.

Когато купувате шампоан за измиване на косата, уверете се, че той не нарушава естественото рН на кожата или не я омазнява. Добре подбраният шампоан ще регулира естествената екосистема на скалпа, правейки косата здрава и здрава. Ако имате суха коса, не избирайте шампоан за мазна коса и обратно (ако е суха - шампоан за суха коса). За суха коса най-добрите са гъстите препарати, богати на овлажняващи съставки (например масло от шеа и различни масла). За мазна коса - шампоан със стягащи вещества като цитрусово масло, лайка, градински чай и розмарин. Ясните шампоани, които съдържат по -малко овлажняване, са добър избор. Тези шампоани са направени от билкови екстракти. Те имат доста многоSLS или SLES измиващи вещества. Когато купувате добър шампоан за косопад, изберете тези, които съдържат вещества, които подобряват състоянието на космените фоликули и спират процеса на оплешивяване. Проблемът е, че на пазара има твърде много продукти, които не дават видими резултати. Добре е да прочетете мненията във форумите по тази тема.

Разликите в структурата на тялото на мъжете и жените са причина за много лабораторни тестове, насочени към създаването на идеални продукти за коса за жени и мъже поотделно. Съвременните шампоани и балсами трябва да вземат предвид тези различни характеристики на двата пола; различен ход на плешивост и различни очаквания по отношение на грижата за косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com