Предстоящите затъмнения: защо са важни и какво зависи от нас

11323
Предстоящите затъмнения: защо са важни и какво зависи от нас
Снимка: VISHNU_KV / Pixabay

През 2021 година затъмненията са общо четири и две от тях бяха през май и юни. Предстоят обаче още две – частично лунно (на 19 ноември) и пълно слънчево затъмнение на 4 декември. Всъщност предстоящото лунно затъмнение може да се нарече почти пълно, тъй като 97% от Луната ще бъдат покрити от сянката на Земята. Освен това то ще продължи 3,5 часа – последното такова „почти пълно“ затъмнение е било на 18 февруари 1440 година.

Контрол на личното потребление и разходите – това е основният съвет, който може да се даде на родените във фиксираните знаци Скорпион и Телец, а също Водолей и Лъв.

Пълно слънчево затъмнение очаква Южна Америка

Пълно слънчево затъмнение очаква Южна Америка на 2 юли. Максималната фаза ще настъпи в 22:23 ч. българско време. Продължителността ѝ ще...

Защо обаче затъмненията са важни от астрологична гледна точка? Какво да правим и да не правим в периода на затъмнения? Какво да очакваме от тях?

На първо място е важно да знаем, че действието на всяко затъмнение започва 2-3 дни преди самото затъмнение и продължава 2-3 дни след това.

Как ни влияят затъмненията?

Затъмненията винаги протичат на „коридори“. Предстоящият коридор е от 19 ноември до 4 декември. Периодите на коридорите може да се характеризират с импулсивност и прибързани постъпки. Склонни сме да се надценяваме или подценяваме и да не гледаме много обективно на ситуациите около нас. Това може да доведе до грешни изводи и действия.

Често коридорите на затъмненията повдигат въпроси, пред които сме се опитвали да си затворим очите. Това, което сме се опитвали да скрием по-дълбоко, така или иначе изплува на повърхността и нашата задача е да извлечем правилните уроци. Иначе ситуацията ще продължи да се повтаря отново и отново.

Вижте кога ни очакват най-продължителните лунни затъмнения

Едно от най-продължителните Лунни затъмнения, виждани в България, ни очаква на 27 юли. Това съобщи за Радио „Фокус“ –...

Внимание, идват затъмнения! Ето какво трябва да направим

Обръщайте внимание какви „поздрави от миналото“ получавате, къде назряват взривоопасни ситуации – тънко е там, където се пука, очевидно именно върху тези въпроси е необходимо да поработите сега.

Ако за нещо периодът на затъмнения е подходящ, то това е приключването на отношения, така че, ако сте взели подобно решение, това е моментът да го обявите, особено ако това решение е назряло преди затъмнението и сега само се е затвърдило.

Що се отнася до изясняване на отношения, то категорично това не е време за такова, нито за спорове по повод и без повод. Дори и много да ви се иска, дори и да са назрели различни проблеми, те трябва да почакат. Записвайте си въпросите, които ви вълнуват, обмисляйте и чакайте по-добри времена, за да ги обсъдите с партньора.

Също така в този период не бива да вземате важни решения и да давате обещания. Сега вашата задача е да обърнете внимание къде са назрели критични въпроси и само да набележите план за решаването им.

Какво ще се случи в космоса през 2021 г.

Кацане на Марс, пускане на нов космически телескоп, две лунни и две слънчеви затъмнения и - много нови преживявания, дори и в пандемият...

Това е време и за разчистване и ако не знаете как да подредите душата и мислите си, започнете с околното пространство – почистете дома си. А след това – и себе си от всичко старо и ненужно.

Звездите съветват в този период да не се извършват скъпи покупки – скоро може да съжалявате за тях. Също така внимателно следете да не нарушавате закона и да спазвате правилата за движение по пътищата.

В работата следва много внимателно да се отнасяте към детайлите и документите, които подписвате. Избягвайте конфликтите.

Като цяло в периода на затъмненията е най-добре да се заемете с приключване на проекти, които се проточват отдавна, да отхвърляте текущите задачи, да въведете в ред финансите си.

Лунното затъмнение на 19 ноември

Американски сайт за възрастни се оплака от слънчевото затъмнение

Администраторите на популярния порнографски сайт xHamster се оплаква от рязък спад на трафика по време на слънчевото затъмнение в САЩ в...

Затъмнението ще настъпи в знака Телец. Телецът е знак на земното, материалното, а това означава, че животът ще повдигне такива въпроси. Добро време да анализирате своите „икономически стратегии“ и да ги промените при необходимост.

Също може да изостри въпроси с партньори и ръководители. Възможно е хора, които сте смятали за авторитетни, изведнъж да се представят в друга светлина. Може да ви се прииска да излезете от тяхното влияние.

Като цяло затъмнението е много важно, тъй като ви дава възможност да определите стратегия за близките 18 (!) години, да преразгледате ситуацията, в която сте в момента и да набележите определени изменения.

Слънчевото затъмнение на 4 декември

Слънчевото затъмнение в знака Стрелец изисква да направите равносметка за сегашната 2021 и на изминалата 2020 година. Измененията, настъпили в този период, са изключително важни и не са случайни. Важно е да ги анализирате, да се примирите с това, което си е отишло, и да приемете новото.

Великото американско затъмнение смая милиони с красотата си (СНИМКИ)

Любители из целите САЩ наблюдаваха как луната изцяло закри слънцето за първи път от над 85 години насам. Милиони преследвачи на затъмне...

Това е може би едно от редките затъмнения, когато е възможно позитивно и неконфликтно отношение, ако изключите ненужните емоции и подхождате към всички въпроси по рационален и безпристрастен начин. С широко отворени очи, както се казва.

А тези, които се съпротивляват на промените, може да забавят своето развитие за дълги години напред.

Ето и още важни съвети за предстоящия Коридор на затъмненията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно