Прическата издава характера

16870
Прическата издава характера
Снимка: iStock/Guliver

Според психолозите прическата ни показва не само нашия стил, но и настроението и характера ни. Честата промяна на цвета и дължината на косата подсказва, че непрекъснато търсите нови и нови неща и не сте удовлетворени от живота си.

Ето кои черти от характера може да се видят във вашата прическа:

Червена коса

Ако предпочитате да боядисвате косата си в червено, вие обичате забавленията, мразите да се отегчавате, имате чувство за хумор и приемате леко живота. Склонни сте да сте колебливи и сменяте често мнението си във взаимоотношенията, защото предпочитате флирта и страстта, а не спокойствието на зрялата връзка. Понякога правите големи драми, а друг път просто сте плахи и несигурни и се страхувате от отхвърляне.

Къдрава коса

Ако къдрите косата си, вие сте щедри и правите всичко по-бързо от другите. Вие сте „огън“ жена/мъж, обичате да побеждавате, страстни сте, интуитивни, неразумни, емоционални, склонни към агресия и експресивни. Трудно ви е да се фокусирате на едно нещо за по-дълго време. Понякога правите излишни драми. 

Ако косата ви е права, но вие винаги я къдрите, имате нужда от повече забавления в живота си. Така както тялото ви има нужда от определени храни, така и вие, къдрейки косата си, искате да удовлетворите своето вътрешно желание за забавления. Според психолозите правейки косата си по-различна, вие ще привлечете повече внимание, защото косата ви става по-интересна, а вие ще излъчвате по-позитивни послания към света.

Ако косата ви е къдрава, но вие я изправяте, животът ви е много хаотичен и искате да внесете ред и хармония.

В китайската медицина всички системи водят към баланс и всички пътища водят към нашето вътрешно желание ва възстановим баланса. Изправяйки косата си, искате да внесете контрол в живота си, да въведете ред и спокойствие.

Подходящи прически според лицето

Коя прическа е най-подходяща според формата на лицето ви? Предлагаме ви да научите повече за различните видове форма на лице и подходящ...

"Морски вълни"

Ако предпочитате косата ви да е чуплива, в стил „морски вълни“, вие сте енергични, силни, дълбоко емоционални, раними и много чувствителни. Понякога не сте много общителни, склонни сте да се затваряте и мълчите. Хората с чупливи коси /жени и мъже/ имат нужда известно време да остават сами със себе си, дори и да имат партньор. Свободата е важна за тях /косата им се вее свободно!/, така че им е трудно да са моногамни.

Средно дълга "небрежна" прическа

Ако косата ви е средно дълга, леко небрежна, стил „измивам косата и веднага излизам“, вие сте мислител и разумен човек. Логиката е над всичко за вас. Поставяте си ясни цели, някои от които са доста амбициозни. Директни сте и вървите пряко към целта.

Много дълга коса, стил "хипи"

Каква прическа подхожда на твоята зодия

Каква прическа да изберете за новия си имидж може да се определи по много критерии. Един от тях се оказва Зодиака. Какви прически по з...

Ако косата ви е много дълга и след като я изкъпете, директно излизате, вие сте много романтична и артистична натура.

Конска опашка

Ако предпочитате да връзвате косата в стегната и опъната до гладкост конска опашка, вие сте много амбициозни. Вие сте атлетичен тип, държите на логиката. Ако, обаче опашката ви е отпусната, вие сте склонни да поставяте нуждите на останалите над вашите.

Къса коса

Вие предпочитате къса прическа, лесна за поддържана. Измивате я и директно излизате, означава, че не сте суетни, не си заслужава да губите време за прическата си. Не сте наясно с емоциите си.
Ако жената е в депресия или търси бърза промяна, обикновено се подстригва късо. Така иска да се избави от лошите спомени и емоции, като ги отрязва и изхвърля. Когато жената не е готова за драматични промени, избягва да се подстригва и експериментира с нови прически.
Ако подстригвате косата си много късо /почти гола глава/, най-вероятно сте супер романтици. Имате голямо сърце, умеете силно да обичате и сте емоционална личност. Тази прическа говори, че винаги търсите поредния вълнуващ романс, тъй като обичате първите етапи в любовта.   

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com