Причините, поради които не можеш да си намериш работа

3788
Причините, поради които не можеш да си намериш работа
Снимка: Thinkstock

За много от нас намирането на работа включва стрес и разочарование. Изпращате друго CV и никой не се обажда отново. Чудите се къде грешите, чудите се как приятелите ви намират работа толкова бързо. От една страна ревнувате, от друга все по-често се чудите защо не можете да си намерите работа и дали вината е на ваша страна. Има фактори, които затрудняват намирането на работа. 

Защо не можете да си намерите работа?

Всъщност може да има много причини. Запознаването с определени поведения може значително да улесни търсенето на работа. 

Ние всъщност не търсим

Какво да направите, за да си намерите работа по-лесно?

Ново проучване установи, че кандидатите за работа смятат, че хората са по-умни, по-компетентни и по-внимателни, ако успеят да чуят глас...

Теоретично от много месеци търсим работа. Оплакваме се на всички, че у нас няма абсолютно никаква работа и че без запознанство е невъзможно да се постигне нещо. Обясняваме се, оплакваме се, тъгуваме и всъщност ... всъщност не гледаме. От време на време преглеждаме рекламите, понякога изпращаме автобиографии, дори не четем къде и за каква позиция. Когато някой най-накрая ви се обади, не можем да присъстваме на интервюто точно в този ден. Когато един приятел каже, че в тяхната компания има свободно място и може да ни препоръча, ние казваме, че вече имаме друг важен разговор на тази дата. Защо не можете да си намерите работа ? Защото не търсите!

Не знаем как да търсим

Може да се случи така, че да търсим работа за първи път след дълга пауза и да не знаем съвсем как да търсим. Не забравяйте, че в такава ситуация може да е много полезно да попитате приятели от бранша или тези, които наскоро са си намерили работа.

Не знаем къде да търсим

Разглеждаме основните уебсайтове с съобщения и ...това е всичко. Напълно игнорираме други места, където можете да си намерите работа. Не отиваме в раздела „работа“ или „кариера“ на уебсайтовете на компаниите, които ни интересуват. Забравяме силата на социалните медии, където всъщност можете да намерите реклами във всяка област. Не сме наясно колко възможности ни дава Интернет.

Ето как носенето на много грим на работа може да попречи на прогреса ви

Ново изследване, проведено от екип от психолози от университета Абертей, доведе до открития, които се противопоставя на това, което общ...

Не знаем какво искаме

Всъщност не знаем какво искаме да правим. Работили сме в няколко индустрии и никоя от тях не ни доставяше достатъчно удовлетворение, за да искаме да се развиваме в нея. Мислим за нещо, което не сме правили преди. Искаме да опитаме, но не знаем съвсем защо. Грешим, търсим, разглеждаме всички възможни реклами, губим време дори за тези, които са напълно неинтересни за нас. Не можем да се дефинираме. 

Подценяваме себе си

Защо не можете да си намерите работа ? Защото не се цениш! Въпреки че можем да направим много, направихме много в дадена посока, зад нас са много стажове, доброволчество, имаме връзки, вярваме, че това не е достатъчно и дори да сме идеален кандидат за дадена позиция, ние не изпращаме документи за кандидатстване. Липсата на самоувереност може да бъде най-големият враг на кариерното ни развитие.

Често ли се чудите защо не можете да си намерите работа? Преди да започнете да обвинявате всички останали, помислете дали вината е ваша. Осъзнаването на това, което задържа търсенето ви, може да бъде от решаващо значение и да улесни процеса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com