Приключенията на Гордън Рамзи в Свещената долина на Перу

5183
Приключенията на Гордън Рамзи в Свещената долина на Перу
Снимка: National Geographic

Новата поредица „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ вече стартира по National Geographic. От Перу, през Лаос и Мароко до Хавай, Аляска и Нова Зеландия, Гордън хваща змиорки с голи ръце, виси от скали, гмурка се в океани, прекосява гори и планини в търсене на кулинарно вдъхновение. Всяка серия представя как световноизвестният шеф се среща с местни общности в различни точки на света и научава уникални за всяка култура ястия и аромати.

В Перу Гордън Рамзи обикаля на мотоциклет Свещената долина на 11 000 фута височина, за да научи тайните на готвенето на голяма надморска височина. Преди повече от 500 години този регион е бил сърцето на империята на инките. Въпреки че много неща са се променили, надморската височина на този регион и биологичното разнообразие на неговата екосистема са същите, което позволява на фермерите и днес да следват древните традиции.

Повече от 4000 сорта местни картофи растат в тези планини и инките са първите хора, които ги отглеждат. Някои от най-впечатляващите са в наситено лилаво и червено отвътре, а оттенъкът им се задълбочава с надморска височина. Височината променя всичко - от вкуса на продукта до температурата, при която водата кипи.

Fibank с безконтактни банкомати

Банкирането става все по-бързо, лесно и сигурно за клиентите на банката Новата функционалност на банкоматите на Fibank вече е достъпна...

Коренните жители на Андите разбират добре как височината и почвата влияят на хранителните вкусове и селскостопанските методи. Тези общности са експерти в древните местни съставки и кулинарните традиции и ги поддържат живи от поколение на поколение.

С новата кулинарна поредица Гордън Рамзи отново затвърди позицията си на един от най-успешните готвачи в света. Освен успехите си на екрана, той продължава да разраства и бизнеса си – вчера на 3-ти септември той отпразнува старта на своя нов ресторант Lucky Cat. Времената не са толкова добри за един от основните му конкуренти през годините – през месец май тази година веригата ресторанти на Джейми Оливър във Великобритания обяви фалит.

Феновете на британския топ готвач могат да се насладят на кулинарните му приключения в поредицата „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ всяка събота от 21:55 по National Geographic . Спиращата дъха експедиция се излъчва в България с подрепата на Diners Club International. Мажоритарен собственик на „Дайнърс клуб България” е Fibank (Първа инвестиционна банка) с основни акционери Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com