Приложение известява кога да си поливаме цветята

7184
Приложение известява кога да си поливаме цветята

Увехнали, гладуващи, жадни домашни растения скоро може да получават повече нежни грижи благодарение на растителен сензор и приложение, което казва на собствениците кога е настъпило времето за поливане или торене.

Растителният сензор Кубачи уай-фай, който се поставя в почвата в саксията, се свързва с приложение за смартфон, което известява потребителите кога растенията се нуждаят от поливане, наторяване, от повече слънце или сянка, предаде БГНЕС.

Интернет приложение следи скоростта на четене

Ново приложение в интернет ще постави на изпитание скоростта, с която четете, пишат британски медии. Онлайн може да попаднете на тест,...

"Когато си купувате растение, разполагате с много малко информация. В повечето случаи има малък стикер, който казва, че растението се нуждае от средно количество светлина и вода на няколко дни. Но това е много общо и не важи за всички растения", заяви Филип Болиже, изобретателят на системата и генерален директор на Кубачи Ей Джи, базирана в Цюрих, Швейцария.

Сензорът включва данни като влажност на почвата, интензивност на светлината и стайна температура, които се изпращат на приложението, което може да се свали от интернет. Болиже заяви, че следенето на водата е особено важно.

"Проблемът, с който хората най-често се сблъскват, е, че поливат растенията с прекалено много вода, това е основната причина за умирането им", обясни той. Данните се използват за създаването на планове за грижи за над 135 вида растения, сред които орхидеи, домати и редица други растения. Плановете са разработени съвместно с учени от Швейцарския технологичен институт. Болиже заяви, че плановете за грижи за растенията могат да се видят на приложението, без да се купува сензор, но те са по-точни, когато са комбинирани.

Редактор: Десислава Симова

Уеб приложение свързва гостите преди сватбата

Ако планирате сватба, то може би ще ви е полезно и интересно да разберете за новото уеб приложение, което позволява на бъдещите булка и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com