Приложенията на мандариновата кора, за които дори не подозирате

18511
Приложенията на мандариновата кора, за които дори не подозирате
Снимка: S. Hermann&F. Richter / Pixabay

Мандарините са полезни плодове, особено през зимата. Обикновено след консумация, ние избираме да изхвърлим мандариновите кори в коша за боклук. Но знаете ли, че те имат своите приложения и предимства?

1) Подправете супата си от червен боб

Разбира се, самата супа от червен боб вече е достатъчно добра, за да ѝ се насладите. Но можете също да го пренесете на следващото ниво, като използват една или две лентички сушени кори от мандарина в супата. Помага за подобряване на вкуса на червения боб с елегантна цитрусова нотка.

8 изненадващи ползи за здравето ни от мандарините

По вид и вкус мандарините приличат на портокалите, но освен че са по-малки, те се белят по-лесно. Ето и 8 от техните ползи за нашето зд...

2) Подобрете своя чай

Сварете чая си както обикновено. След това сложете малко сушени кори от мандарина в него. Това ще накара чая ви да ухае свежо

3) Използвайте ги за печене

Като се има предвид естествената сладост и пикантен вкус на мандарините, можете да ги използвате за вашите нужди за печене. Може да бъде всичко - от торти и бисквитки до мъфини и хляб. Всичко, което трябва да направите, е да смелите корите с кухненски робот или кафемелачка.

4) Добавете пикантен вкус към вашия сготвен ориз

Многобройните ползи на мандарините

Мандарините може да са по-малки по размер от портокалите, но те са няколко пъти по-богати на витамини, минерали и антиоксиданти като ви...

Знаете ли, че има няколко неща, които можете да направите, за да овкусите белия си ориз? Например, можете да сложите малко сушени кори от мандарина към ориза по време на процеса на варене.

5) Използвайте ги за маринати с подправки

Изсушените мандаринови кори са достатъчно универсални за обогатяване на вашите месни и зеленчукови ястия. Те също така служат като следващата най-добра алтернатива в случай, че ви свършат кората от лайм или лимон. Просто ги смелете в прахообразна форма с помощта на мелница за подправки или кухненски робот. След това можете да използвате този прах за маринати или сухи подправки върху зеленчуци или меса като печено говеждо, пилешко, агнешко, преди готвене или печене във фурната. Това ще придаде на вашите месни и зеленчукови ястия цитрусов вкус.

6) Превърнете ги в домашен скраб за тяло

Изсушените кори от мандарина не са ограничени само за различни храни и напитки. Работата е там, че мандарините са особено богати на витамин А, С и Е и също така имат антиоксидантни свойства. Също така се казва, че подобрява здравето на кожата, като повишава тонуса на кожата, както и намалява ефектите от петна, фини линии и бръчки. Ето защо мандариновите кори могат да се използват като домашен скраб за тяло. Достатъчно е да настържете две кори от мандарина, да добавите 1/2 до 1 чаша захар и 1/2 чаша кокосово масло. Сложете ги заедно в купа, докато всичко се разбърка добре и прехвърлете домашния си скраб за тяло в стъклен съд с херметическо затваряне.  Можете да го масажирате нежно върху кожата си в продължение на поне 5 до 10 минути, преди да го измиете с вода. Съвет: Ако е възможно, използвайте органични кори от мандарина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com