Признаците, че кучето ви иска да бъде оставено насаме

2192
Признаците, че кучето ви иска да бъде оставено насаме
Снимка: Рexels

С повече хора от всякога, работещи дистанционно, нашите любими кученца получават повече внимание от нормалното. Докато някои породи се наслаждават на допълнителните разходки, гушкане и лакомства, други може да са леко настръхнали от това посегателство върху времето, което са сами. Подобно на хората, кучетата имат личности и предпочитания по отношение на техните рутини, дейности, играчки, храни и начин на живот. Представете си, че винаги сте в движение, с постоянна стимулация и активност. За по-голямата част от нас този начин на живот би станал изтощителен.

Ако домашният ви любимец можеше да говори, би ви казал ТОВА

И така, как можете да разберете дали вашият верен приятел се нуждае от време насаме?

Вашето куче изглежда стресирано

Чувствате ли се някога тревожни в дома си тези дни? Може би децата ви тичат наоколо, вдигат шум и създават бъркотии. Или може би живеете в град с много сирени и аларми, или просто напоследък има много гръмотевични бури. Всички тези фактори играят роля в настроението ви, така че защо да не повлияят на вашето кученце? Когато кучетата живеят в домакинства с висок стрес или изпитват ситуации на висок стрес, те се нуждаят от тихо време, за да се възстановят. Давайки на малките спокойно, уютно място, което да наричат ​​свое, може да им помогне да се чувстват по-сигурни и по-сигурни. Топло легло, малко бял шум, играчка за дъвчене - могат да помогнат за облекчаване на тревожността и създаване на пространство, което търсят, когато имат нужда от убежище.

Вашето куче се крие

Ако често се чудите къде е отишло вашето кученце, считайте това за знак, че се нуждае от момент далеч от хората. Ветеринарен консултант по поведение, обяснява, че кучетата са склонни да се „крият“, когато трябва да се чувстват в безопасност. Това не означава, че се чувстват уплашени у дома, а по-скоро са уморени да чуват силни звуци и да бъдат събуждани от дрямка и по друг начин обезпокоявани. Когато откриете своя пухкав спътник и той щастливо дреме, оставете го там, за да може да си почине. Той ще се върне за малко любов, когато е готов.

Кучето ви се държи странно

Помислете какво се случва, когато сте били на последователни срещи през целия ден, като същевременно отговаряте на кризата на приятел чрез текстово съобщение и се опитвате да разберете с какво да нахраните семейството си за вечеря. Чувствате се притиснат до максимума, нали? И това може да ви накара да действате по начини, по които обикновено не го правите. Същото важи и за кучетата, въпреки че признаците може да са малко по-различни. Когато са стресирани или тревожни, някои кучета могат да крачат наоколо и да изглеждат, че просто не могат да се успокоят. Те също могат да се задъхват прекомерно или да получат стресиран вид на лицето си. Други кучета могат да започнат повтарящо се поведение, като ближе крака си или възглавница. Внимавайте за тези навици и вижте дали кучето ви се отказва от тях след известно време.

Вашето куче иска да излезе навън без вас

Ако имате слънчев заден двор или вътрешен двор, помислете да оставите вратата отворена за вашето куче. Особено ако то продължава да се чеше, за да излезе навън, това е жизненоважен знак, че вашият домашен любимец иска да се оттегли без вас. Това не е насочено към вас или нещо, за което да се тревожите; вместо това кучето ви изразява нуждата да поеме глътка свеж въздух, далеч от глъчката.

Защо кучето ви лае срещу прахосмукачката? Ето как да спре

Вашето куче се вълнува по-малко от разходките

Преди пандемията кучето ви очакваше с нетърпение разходките сутрин, когато се връщате от работа или всеки път, когато решите да извадите повода. Сега обаче то може да ви погледне като луд, когато го попитате дали би искал още една обиколка около блока. Докато кучетата обикновено показват вълнение за упражнения, увеличеното време, прекарано заедно на излети, може да накара вашето кученце да демонстрира по-малко радост. Ако хванете каишката и вашето кученце се обърне и се върне обратно в леглото, това може да е индикация, че може да се нуждае само от кратка почивка за пишкане, а не от дълга разходка.

Вашето куче не търси внимание от вас

Понякога, когато спрете да галите кучето си, то ще побутва ръката ви, така че да продължите с разтриването. Когато вече не търси това време за гушкане, това може да е знак, че има нужда от почивка. Ако забележите, че вашето кученце прекарва по-малко време в търсене на игри и внимание, и изглежда неохотно за вашата привързаност, това може да означава, че то се нуждае от повече самостоятелно време. Докато някои кучета може просто да си тръгнат, когато започнете да ги галите, други могат да изразят мнението си чрез ръмжене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямо пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com