Признаците, че пренебрегвате кучето си, а то има нужда от вас – част 1

2223
Признаците, че пренебрегвате кучето си, а то има нужда от вас – част 1
Снимка: iStock

Изкуството на обичта

Разбира се, че обичате кученцето си. С тези големи очи, тази пухкава махаща опашка. Въпросът е: Вашето куче знае ли това? Показването на привързаност към вашето куче е важна част от установяването на връзката ви. Независимо от възрастта, всички кучета се нуждаят от обич и емоционално взаимодействие, но те са уникални по отношение на точните си нужди. Някои кучета жадуват за домашни любимци, прегръдки, почесвания и много общуване и гушкане. Другите са по-спокойни и независими и ще приемат това, което давате, но не е задължително да обичат цялото внимание, което може да искате да отделите.

Признаците, че кучето ви иска да бъде оставено насаме

С повече хора от всякога, работещи дистанционно, нашите любими кученца получават повече внимание от нормалното. Докато някои породи се ...

Основният инстинкт за галене и гушкане е по-скоро успокоение, че водачът на глутницата (или собственикът) все още ги приема като част от глутницата,  ключът е да разберете какво точно прави вашето куче щастливо. Познаването на личността на вашия домашен любимец е дълъг път, когато се определя колко привързаност може да жадува вашият домашен любимец.

Какво иска кучето ви, когато ви гледа в очите

Дъвченето на обувките ви е любимото му хоби

Когато куче дъвче обувките ви, може да изглежда като просто досаден навик, но нещо подтиква това поведение. Кученцата могат да дъвчат поради никнене на зъби и трябва да бъдат занимавани с подходящи играчки за дъвчене. Дъвченето може също да се дължи на скука или тревожност. В този случай вашето куче може да се нуждае от допълнително време за игра. Ако тревожността е основният проблем, обаче, самото време за игра няма да помогне непременно. Говорете с вашия ветеринарен лекар, за да помогнете в борбата с този проблем.

Това са знаците, че кучето ви ви вярва

Лаенето му е зачестило

Вреди ли да имате домашен любимец, докато отглеждате дете

Домашните любимци са част от живота на много деца. Участието на родителите, откритата дискусия и планирането са необходими, за да се на...

Кучетата лаят по различни причини. Те може да ви предупреждават за възприемана опасност, да поздравяват човек или друго куче, да преследват катерица в режим на плячка, да изпитват безпокойство или просто да молят за вниманието ви. Ако лаят на вашето куче е насочен към други животни или хора извън дома, това вероятно се дължи на териториален инстинкт. Но ако лаят е насочен към вас или друг член на семейството, има голяма вероятност вашето кученце да се опитва да ви каже нещо.

Да обръщате внимание на кучетата, защото лаят, не означава непременно, че ги насърчавате да лаят. Ако кучето ви е отегчено и се нуждае от допълнително време за игра, предоставянето му на тази привързаност може драстично да намали количеството на търсещия внимание лай.

Източник: https://www.rd.com/list/signs-dog-needs-affection/ 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Не го правете така: 8 грешки при правене на козунак

10 неща, които винаги забравяме преди почивка

Кои подправки са абсолютно задължителни за агнешкото?

9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com