Пуйка-беглец се спаси от коледната маса на принц Чарлз

22623
Пуйка-беглец се спаси от коледната маса на принц Чарлз

Пуяк, предназначен за коледната трапеза на принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, се спаси от ножа, след като избяга от камиона на път за кланицата, пише в. "Дейли експрес".

Пернатият беглец, наречен впоследствие Колдиц, успял да се измъкне, докато вратата на превозващия пуйките към смъртта им камион все още не била заключена. Пуякът намерил убежище в градината на тъщата на птицевъда Гарет Уилямс, от когото успял да избяга.

Принц Чарлз дава пенсията си за благотворителност

Принц Чарлз реши да се откаже от пенсията си и да я дари за благотворителност, пише БГНЕС. Според публикациите в медиите, доходите на ...

Уилямс работи в птицефермата на имението Ръг в Коруен, Северен Уелс, която снабдява с органични пуйки престолонаследника принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила.

Птицевъдът бил изумен, когато при пристигането в кланицата установил липсата на една от пуйките.

"Разстоянието между птицефермата и кланицата е над 100 километра, така че не очаквах повече да видя беглеца или да чуя нещо за него. Когато се прибрах обаче, ми звънна тъщата, за да ми съобщи, че са намерили пуйка в градината си", разказва 52-годишният Гарет Уилямс (на снимката).

Лорд Нюбъро, собственикът на имението Ръг, в което се намира птицефермата, бил очарован от историята за пуяка-беглец, решил да го направи талисман на собствеността си и дори станал негов кръстник.

Принц Чарлз отрече да се отказва от престола

От пресслужбата на британското кралско семейство отрекоха информацията на списание „Тайм”, че престолонаследникът принц Чар...

"Баща ми е избягал от нацистки лагер през Втората световна война, но е заловен и изпратен в Колдиц, така че реших да дам това име на пернатия беглец", казва лордът.

Източник: БТА, снимка: Дейли експрес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com