Първата снимка, на която има хора

145227
Първата снимка, на която има хора

Мъж, който лъска обувките на друг господин, са първите двама души запечатвани някога на фотос. Едва ли някой от тях е предполагал, че това ще ги обезсмърти през далечната 1838 година, а мястото е Париж.

Фотографията е направена с дагеротип във времена преди навлизането на двигателите с вътрешно горене, електричеството, телефонът и други важни изобретения, изградили модерния живот.

Продадоха скандална снимка на принцеса Даяна за $18 000

Черно-бялата снимка на тийнейджърката Даяна от периода преди да стане принцеса, която беше открита в началото на тази година, бе продад...

Снимката често е показвана в чуждите медии, за да припомня колко отдавна се практикува сред хората фотографският занаят.

Освен, че е първият кадър, изобразяващ хора, това със сигурност е и първата известна снимка на Париж. Направена е от Луи Дагер. Фотографираното в нея място е "Boulevard du Temple" във френската столица. Макар че булевардът изглежда безлюден, той всъщност бил оживен и натоварен в момента на заснемането. В кадъра обаче трафика го няма, защото такива били техническите възможности на времето. Тогава можело да се заснема само статика, не и динамика. Двамата мъже се виждат, защото стояли на едно място достатъчно дълго, докато Дагер правел снимката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com