Разходка в най-високия небостъргач в ЕС

26547

На 1 февруари врати най-високият небостъргач във Великобритания и ЕС - лондонският Shard ще отворя за пръв път врати за посетители, които ще могат да разгледат високата 310 метра сграда, съобщи БГНЕС. Обиколката е разпродадена напълно, като цените за възрастни са били 25 паунда, докато за деца с 19. Успелите да се вредят с пропуск ще могат да се насладят на около 60-километрова гледка от високия 87 етажа небостъргач, за построяването на който бяха похарчени 2 млрд. паунда.

В облицованата с 11 000 стъклени панела тясна пирамида има офиси, апартаменти, хотел, магазини. Тя е сърцето на новия градски квартал и транспортен възел London Bridge Quarter. Някои от последните етажи са отделени за галерии и наблюдателни площадки, от които в ясно време радиусът на видимостта е около 60 км.

150 години метро в Лондон: цифрите

Имаме си метро. Красиво, светло и общо взето представлява една правя линия от 10-ина километра. В Лондон метро има от век и половина, с...

 

Асансьорите, които отвеждат посетителите до 68-я етаж за една минута са така програмирани, че на стените им да се проектират изгледи в зависимост от височината, на която се намират пътниците. На 69-я етаж има закрита, а на 72-я – открита площадка за наблюдение.

Пак в Shard се намира най-високият магазин в Лондон.

"Очакваме през първата година около 1 млн. посетители, 60% от които да са англичани, а останалите – туристи. След това съотношението постепенно ще се променя в полза на чужденците", казва пред РИА Новости шефът на проекта View from The Shard Енди Найбърг.

В Третия свят, край Темза

Източноевропейците вече са 13 на сто от лондонското население, а всеки трети "столичанин" не е роден на Острова. Проблемите на Лондон ...

Строителството на небостъргача завърши миналото лято. Катарските инвеститори държат 80% от акциите в предприятието. За няколко месеца Shard държеше палмата на най-висока сграда в Европа, но тя му беше отнета в края на 2012 г. от издигнатия в Москва небостъргач "Меркурий Сити Тауър" с височина 339 м.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com