Развод по време на пандемия или...

3751
Развод по време на пандемия или...
Снимка: iStock/Guliver

Страхувате се от развод по време на епидемията с коронавирус? Предприемчива японска фирма предлага на пазара празни апартаменти, които могат да бъдат наети краткосрочно от стресирани двойки и да останат насаме по време на епидемия. За находчивата идея разказва БГНЕС.

"Моля, консултирайте се с нас, преди да помислите за "коронавирусен развод", гласи рекламата на токийската фирма "Касоку". От там предлагат на клиентите си напълно обзаведени жилища като "временни убежища" за хора, които искат да избягат от семейството си или просто да останат за малко на спокойствие.

Япония призна алкохола за дезинфектант

Министерството здравеопазването, труда и благосъстоянието на Япония призна напитките с високо съдържание на алкохол като средства за де...

Заради пандемията от коронавирус японското правителство обяви извънредно положение в седем региона. От 8 април в Токио и още няколко префектури действа режим на извънредно положение, който ще продължи до 6 май. Затворени са много социални обекти и места за развлечение.

Мерките обаче не включват забрани за излизане навън и придвижвания в страната, но хората са помолени да избягват ненужно пътуване. Училищата са затворени и много хора работят от вкъщи.

За онези, за които този начин на живот е допълнително натоварващ, "Касоку" предлага апартаменти на цена от 4 400 йени (40 долара) на ден.

От началото на април досега фирмата има вече 20 клиенти. Услугата включва и безплатна 30-минутна юридическа консултация във връзка с евентуалния развод.

Заради коронавируса в Япония погледнаха по-сериозно към бездомните

Япония бърза да приюти хиляди бездомни след затварянето на интернет кафенетата в няколко големи града, предаде BBC. Тези кафенета са и...

Сред клиентите има жена, избягала от дома си след скандал със съпруга си, жена, която е заявила, че ѝ е омръзнало да се грижи по цял ден за децата и иска време за себе си, казват от компанията.

Услугата се търси и от клиенти, търсещи спасение от домашно насилие, пише АФП.

Въпреки високообразованите жени в Япония, на Световния икономически форум 2020 г. страната е класирана на 121-во място сред 153 държави по индекс за разликата между половете предимно заради малкия брой жени, участващи в политическия живот в страната.

Традиционните роли на представителите на определен пол са дълбоко вкоренени в японското общество и често се очаква жените, дори се развиват професионално, да поемат основната отговорност, свързана с грижите за децата и домакинските задължения.

Япония подпомага бизнеса с колосална сума заради коронавируса

Японският премиер Шиндзо Абе заяви, че правителството планира да обяви извънредно положение и предложи стимулиращ пакет на стойност 1 т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com