Реклама с Кийра Найтли получи забрана за излъчване в определени часове

18876

Реклама на парфюма "Коко Мадмоазел" на модната марка "Шанел" беше забранена във Великобритания във времевите отрязъци, когато се излъчват детски предавания, тъй като беше преценена от регулаторните органи за прекалено сексуална.

В рекламата британската актриса Кийра Найтли, която е лице на марката, се е излегнала на легло и фотограф я разсъблича по време на фотосесия. След това тя се появява загърната само с чаршаф. Британска зрителка, която видяла рекламата по средата на филма за деца "Ледена епоха" 2, сезирала Агенцията за рекламни стандарти, като заявила, че клипът е "откровено сексуален".

От своя страна "Шанел" съобщи, че в рекламата няма голота и че главната героиня разголва само за кратко раменете си за фотосесията, която е декор на рекламата. Модната марка подчерта още, че често в рекламите за парфюми има известен сексуален намек, но в този случай актрисата няма "открито сексуални" изяви, а поведението й е просто "чувствено и закачливо".

Въпреки това Агенцията по рекламните стандарти съобщи, че клипът "не трябва да се излъчва в сегашния си вариант по време на или около предавания, които може да представляват интерес за децата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com