С това елементарно домашно средство ХЛЕБАРКИТЕ бягат като ПОПАРЕНИ

11314
С това елементарно домашно средство ХЛЕБАРКИТЕ бягат като ПОПАРЕНИ
Снимка: iStock

Хлебарките са сериозна напаст и веднъж появят ли се в дома ни – борбата става сериозна и продължителна. Те се появяват отново и отново, а нашите методи за прогонването им, се изчерпват. Но има една хитринка, за която може и да не сте предполагали, а тя всъщност е много проста. Нека видим по какъв начин може да се отървете от тези гадинки веднъж завинаги и да не ги виждате повече в уюта на дома си.

Не е задължително да използвате скъпи препарати, които дори не успяват да свършат обещаното на етикета. 
За домашно приготвената смес, която ще ви представим днес за борбата с хлебарките, са ви нужни борна киселина, грис, ванилин, захар и жълтък. Повечето от продуктите може да си набавите без дори да се налага да излизате от дома си. Целта на това средство е да примами насекомите и да ги елиминира, като със сигурност тези напасти няма отново да се приближат до дома ви.

Елементарно средство, с което ще се избавите от хлебарките завинаги

Но са тази лесна домашна смес, вече можем да сме сигурни, че те повече няма да припарят в дома ни. Нейната най-важна съставка е борната...

Борната киселина трябва да е под формата на прах, а ако вкъщи нямате грис – използвайте суров картоф. Не е задължително варенето на никой от компонентите, но по желание може да сварите гриса предварително. 
Целта на захарта и ванилина е чрез примамващия си аромат да привлекат насекомите към отровата. По желание може да изберете пудра захар пред кристална. Хлебарките не могат да усетят опасността от тази смес, а и нямат защита срещу борната киселина, така че резултатът ще е задоволителен.
Трябва да кажем обаче, че и вие трябва да сте внимателни с борната киселина, особено ако в дома ви се подвизават деца или животни. Използвайте сместа през нощта, когато няма никой от семейството, а и когато хлебарките са най-активни. 

Разбъркайте всички компоненти и нанесете на местата, където най-често срещате напастта – например в кухнята около мивката, в тоалетната и банята, в коридора. Също така по местата, откъдето могат да се промушат, за да влязат в дома ви – ако имате пукнатини в первазите и покрай прозорците например.

Затворете тези помещения и на сутринта с помощта на метла или хартия съберете всички хлебарки и ги изхвърлете в тоалетната чиния. Някои от тях може все още да са живи, затова този вариант е най-сигурен. 

Ако имате проблеми с подобни напасти, използвайте именно този трик, резултатите са гарантирани и дългосрочни. Не се заблуждавайте от маркетинговите реклами на продуктите в пазарната мрежа. Този метод е изпитан и е актуален от дълги години, а продуктите за сместа, както видяхте, присъстват във всяко домакинство.

Поръсете от тази подправка и ХЛЕБАРКИТЕ ще обърнат корема

Хлебарките са напаст, от която много трудно можем да се отървем. Има случаи, в които борбата с тях продължава месеци, а дори и повече. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com