Само 2 подправки ще ви гарантират богата реколта от домати за цяло село

21933
Само 2 подправки ще ви гарантират богата реколта от домати за цяло село
Снимка: iStock

Английската сол е широко препоръчана от градинарите за редица проблеми в градинарството, от слаб растеж до борба с вредителите. Този съвет често се прилага по-специално за доматите, тъй като те са известни като гладни за магнезий растения.

Какво може да направи Английската сол за доматите

1. Оправя пожълтели листа

 Гледката на жълти листа може да бъде стресираща за градинаря на домати. Има няколко причини за пожълтяване на листата по доматите - неправилно поливане, гъбични заболявания, проблеми с вредителите.

Един от проблемите, които се отстраняват лесно е дефицитът на магнезий.

Най -честият признак на недостиг на магнезий в доматите са пожълтели листа с отличителни зелени жилки. Това състояние - известно като хлороза - възниква, когато растението не произвежда достатъчно хлорофил.

Магнезият е неразделна част от производството на хлорофил. Така дефицитът на магнезий за продължителни периоди води до пожълтяване на листата.

Тъй като магнезият е основен компонент в Английската сол, приложението му може бързо да се бори с дефицита на магнезий и да върне растението към добро здраве.

Нанесете като листно пръскане чрез смесване на една супена лъжица в литър вода. Избягвайте пръскането при слънчево време, за да предотвратите повреда или преди дъжд, за да сте сигурни, че листата имат време да поемат сместа.

2. Подобрява вкуса

Когато отглеждате доматени растения, не можете да пренебрегнете значението на вкуса. Един от няколкото начина, по които можете да подобрите вкуса на доматите си, е използването на Английска сол.

Магнезият и сярата са важни растителни микроелементи. Магнезият играе основна роля във фотосинтезата, докато сярата подпомага производството на ензими и протеини. Въпреки че са необходими само в малки количества, те имат голямо значение за здравето на вашите растения.

Солидният запас и баланс на всички микроелементи - включително магнезий и сяра - са от съществено значение за здравето на растенията, което от своя страна прави доматите ви по -вкусни.

3. Подобрете усвояването на хранителни вещества

 Магнезият и сярата са необходими в толкова малки количества, но липсата им може да стресира растението, ограничавайки усвояването на други жизненоважни хранителни вещества като азот и фосфор.

Азотът е от съществено значение за здравословния растеж на растенията и фосфорът подпомага производството на цветя и плодове. Без тези елементи може да имате неуспешна реколта, никаква реколта или измиране на доматени растения, преди те дори да започнат да плододават.

4. Подобряване на растежа

Отново всичко е свързано с микроелементите. Когато вашите доматени растения са снабдени с всичко необходимо, те ще растат по предназначение, произвеждайки всички домати, които можете да пожелаете. Когато им липсват определени хранителни вещества, растението не може да расте правилно и ще срещне няколко проблема.

Използвайте Английска сол, за да възстановите нивата на микроелементи в почвата и вашите доматени растения ще станат по-високи и ще дадат повече плодове - крайната цел на всеки градинар с домати.

Има още няколко важни неща за вкусните домати. Поливайте с топла вода. За да са сладки доматите подхранвайте със сол и пепел. Трябват ви 1 с.л. сол, 1 ч.ч. пепел и 10 л вода. За всяко растение ви е нужен 5 литра от този разтвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com